Žinia Vilniaus kiemsargiams: algas gausite tik kitais metais

Skolose paskendusio Vilniaus gatvės ir kiemai greitai gali būti neišbrendami dėl šiukšlių kalnų. Sostinės centrą ir Senamiestį prižiūrintys kiemsargiai sužinojo, kad algas jiems planuojama mokėti tik nuo kitų metų pradžios. Pusę metų minimalų atlyginimą iki šiol gaudavę žmonės turės gyventi kaip kas išmano.

Vilniaus kiemsargiai nemokamai turės dirbti pusę metų.<br>V.Balkūnas
Vilniaus kiemsargiai nemokamai turės dirbti pusę metų.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jul 18, 2013, 12:59 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:46 PM

Išsigandę kiemsargiai ketvirtadienį surengė piketą prie Vilniaus miesto savivaldybės administracijos pastato ir Vyriausybės rūmų.

„Vakar atėjo mūsų vadovas ir pasakė, kad algas gausime tik kitais metais. Jis paragino eiti į gatves, apie tai kalbėti, atkreipti valdžios dėmesį, nes kitaip nieko nebus“, - pasakojo prie Vyriausybės rūmų piketavę žmonės.

Didžiąją dalį Vilniaus kiemų prižiūri bendrovės „Naujamiesčio būstas“ kiemsargiai. Jie teigia algų negausiantys, nes skolose paskendusi savivaldybė esą neatsiskaito su „Naujamiesčio būstu“.

„Mums algas iki šiol mokėjo, nes prižiūrime centrą ir Senamiestį. Įmonė algoms ėmė kreditą. Tačiau dirbantys naujuosiuose Vilniaus rajonuose algų negauna jau kurį laiką“, - pasakojo Vitalijumi prisistatęs kiemsargis.

Teigiama, kad kai kurie gyvenamuosiuose rajonuose triūsiantys šaligatvių šlavėjai algų negauna jau trečią mėnesį. 

„Mes tikrai nedirbsime iki kitų metų nemokamai. Kaip mums gyventi? Reikia vaikus į mokyklą leisti“, - vienas per kitą piktinosi žmonės. 

„Naujamiesčio būsto“ vadovai tvirtina, kad už suteiktas paslaugas bendrovė iš savivaldybės neatgauna maždaug 14 mln. litų. Skola velkasi dar nuo praėjusių metų. Įmonei trūksta apyvartinių lėšų normaliai veiklai vykdyti.

"Mes išnaudojome visas galimybes, skolinomės iš bankų, kitų įmonių, tačiau mūsų galimybės išseko", - portalui lrytas.lt sakė "Naujamiesčio būsto" direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strigockis.

Įmonės atstovas pasakojo, kad su savivaldybe nuolat kalba apie galimybę grąžinti bent dalį skolos. Jis tikisi, kad žmonės algų lauks mažiau nei kelis mėnesius.

"Čia gal profsąjungų atstovai darbuotojams taip pasakė. Įmonės vadovai tikrai taip nekalba", - paklaustas, ar teisingi perspėjimai, kad kiemsargiai algas atgaus tik kitais metais, teigė direktoriaus pavaduotojas.

Jis baiminasi, kad, jei algų negaunantys kiemsargiai pradės protestuoti ir nedirbs, savivaldybė įmonei skirs baudas už miesto nepriežiūrą. 

"Versimės per galvą ir darysime viską, kad miesto centras, kitos svarbiausios vietos būtų prižiūrėtos. Tačiau visi turi suprasti, kad ne mes kalti dėl tokios situacijos. Patys girdėjote premjero Algirdo Butkevičiaus žodžius, kad Vilnius faktiškai yra nemokus", - kalbėjo vienas iš įmonės vadovų. 

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia miesto švarą palaikančioms įmonėms esanti skolinga apie 15,5 mln. litų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.