Bus rengiami aviacijos mechanikai

Kauno mechanikos mokykla, kartu su šalyje veikiančiomis aviacijos bendrovėmis renka moksleivius į aviacijos mechanikų programą. Šalies aviacijos srities bendrovės sako, kad per artimiausius dvejus metus joms papildomai reikės 200 mechanikų ir kitų panašios kvalifikacijos darbuotojų, o dar po dvejų metų poreikis išaugs iki 400 žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-24 11:48, atnaujinta 2018-03-02 15:58

Pasak Kauno mechanikos mokyklos direktoriaus Pauliaus Čepo, tai puiki galimybė jauniems žmonėms, nesiekiantiems aukštojo mokslo.

„Aviacijos mechanikai - bene svarbiausia grandis aviacijoje. Jie įvardijami, kaip vieni perspektyviausių specialistų pasaulyje. Solidus, Europos Sąjungos standartus atitinkantis darbo užmokestis jiems leis lygiuotis su kitomis populiariomis specialybėmis, o įgytos žinios padės lengvai susirasti darbą Lietuvoje ir užsienyje“, - sako P. Čepas.

Įstoti iki rugsėjo mėnesio į aviacijos mechaniko specialybę gali visi jaunuoliai baigę 12 klasių.

Pusantrų metų trukmės programoje, kurios rengimą inicijavo VšĮ „Investuok Lietuvoje“, moksleiviai mokysis lėktuvų remonto specifikos: pradedant bendromis žiniomis apie lėktuvų charakteristikas ir veikimo principus bei užbaigiant atskirų orlaivio sudedamųjų dalių analize.

Pasak P. Čepo, studijų metu moksleiviai mokysis ir dirbs ne tik Kauno mechanikos mokykloje, bet ir šalies bendrovių angaruose, kur stovi veikiantys lėktuvai.

VšĮ Kauno mechanikos mokykla (KMM) įkurta 1998 metais, sujungus Kauno politechnikos ir Kauno metalo apdirbimo mokyklas. Šiuo metu mokykloje mokosi 543 mokiniai, dirba 82 darbuotojai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.