„Rivona“ nubausta už kenksmingų produktų platinimą

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) uždraudė UAB „Rivona“ prekiauti drėgnomis kūdikių higienai skirtomis servetėlėmis „Gala, modern charizma“, „Gala, mysterious attitude“ ir „Gala, hypnotic attraction“ bei įpareigojo jų platintoją pavojingus produktus pašalinti iš rinkos. Už Produktų saugos įstatymo pažeidimą „Rivonai“ skirta 5 tūkst. litų bauda.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:47 PM

Toks sprendimas priimtas po to, kai VVTAT išnagrinėjo bylą pagal Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos pateiktą Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą dėl pavojingų drėgnų servetėlių pateikimo rinkai.

Pagal pranešimą Europos Komisijos Skubaus keitimosi apie pavojingus vartotojų sveikatai ir saugai gaminius informacinėje sistemoje (RAPEX) apie rinkoje aptiktus pavojingus produktus Vilniaus, Šiaulių ir Telšių ne maisto produktų inspektoriai atliko patikrinimus UAB „Norfos mažmena“ parduotuvėse.

Patikrinimų metu nustatyta, kad bendrovės „Rivona“ į rinką pateiktos trijų rūšių drėgnos servetėlės „Gala“, skirtos kūdikių higienai, neatitinka Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintos higienos normos reikalavimų.

Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos specialistai surašė Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą, kurį kartu su patikrinimo medžiaga perdavė Valstybinei vartotojų teisių apsaugos tarnybai.

Ši prekybą drėgnomis servetėlėmis uždraudė, nes jose buvo aptiktas konservantas, kuris yra uždraustas naudoti nenuplaunamuose kosmetikos gaminiuose, skirtuose vaikams iki 3 metų amžiaus ir kelia cheminį pavojų vaikų sveikatai ir gyvybei.

Gaminio platintojas ant pakuočių nepateikė įspėjimo, kad servetėlės netinkamos naudoti vaikams iki 3 metų amžiaus ir taip pažeidė Produktų saugos įstatymo reikalavimą teikti į rinką tik saugius gaminius.

Nustatyta, kad UAB „Rivona“ įsigijo 66240 pakuočių drėgnų servetėlių, tačiau iki inspekcijos sprendimo 56727 pakuotės jau buvo parduotos.

Nors „Rivona“, vykdydama valstybinės produktų saugos kontrolės institucijos nurodymus, informavo vartotojus apie nesaugių kosmetikos gaminių grąžinimą UAB „Norfos mažmena“ parduotuvės internetinėje svetainėje, taip pat skelbimais parduotuvėse, tačiau bylos nagrinėjimo metu bendrovės atstovas informavo, kad nė vienos įsigytų nesaugių servetėlių pakuotės vartotojai nesugrąžino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.