Lietuvos pajūrio maitinimosi įstaigose pažeidimų rasta nedaug

Atėjus atostogų metui Klaipėdos ir Palangos teritorinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) skiria didesnį dėmesį pajūryje veikiančioms sezoninėms maisto tvarkymo įmonėms. Atlikus jų patikras daugumoje viešojo maitinimo įmonių pažeidimų rasta nedaug.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 4:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:02 PM

Šiuo metu Lietuvos paplūdimiuose ir jų prieigose veikia 52 sezoniniai maisto tvarkymo subjektai (lauko kavinės, paviljonai).

Pajūryje ir jo prieigose taip pat vykdoma prekyba iš laikinųjų įrenginių, mobiliųjų maisto vežimėlių, mobilių specializuotų priemonių, kuriose leidžiama prekiauti fasuotais, negreitai gendančiais maisto produktais, taip pat ledais, rūkyta žuvimi, spragintais kukurūzais, nealkoholiniais ir gaiviaisiais gėrimais, kava, pilstoma gira iš statinių.

VMVT Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vita Šturmienė pažymi, jog nuo šių metų vasaros sezono pradžios patikrinta 70 proc. Palangos, Šventosios, Klaipėdos ir Neringos paplūdimiuose esančių sezoninių lauko kavinių ir paviljonų.

„Dauguma šių įmonių viešojo maitinimo versle dalyvauja ne vienerius metus, gerai žino specifinius reikalavimus, keliamus jų veiklai, todėl pažeidimų nustatyta nedaug. Tik 14 proc. patikrinimų metu už nustatytus pažeidimus taikytos atitinkamos nuobaudos. Dviejų kavinių maisto tvarkymo veikla buvo laikinai sustabdyta, o trimis atvejais atsakingiems asmenims skirtos piniginės baudos“, - komentavo ji.

Pasak specialistės, dažniausiai pasitaikė higienos pažeidimų: tinkamai neįrengtos, netvarkingos patalpos, nėra tekančio vandens, netinkamai įrengtas nuotekų surinkimas. Taip pat pasitaikė produktų laikymo sąlygų, realizavimo terminų pažeidimų, rasta pasenusių maisto produktų. Kai kuriose sezoninėse maitinimo įmonėse trūko priemonių įrangai ir rankoms dezinfekuoti, pavieniai darbuotojai dirbo nepasitikrinę sveikatos bei neišklausę higienos žinių kursų.

„Norėčiau atkreipti poilsiautojų dėmesį, kad 2013 m. (kaip ir ankstesniais) paplūdimiuose nebuvo išduotas nė vienas leidimas išnešiojamai prekybai maisto produktais - čeburekais, kibinais, todėl siūlyčiau nepirkti tokių gaminių, nes neaišku, kaip ir iš kokių produktų jie pagaminti. Rekomenduočiau maitintis sezoninėse paplūdimių lauko kavinėse“, - teigė V. Šturmienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.