Šeimos verslas Lietuvoje: vadovavimą perima verslininkų vaikai

Šeimų valdomų bendrovių

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas R. Dargis pripažįsta, kad jei sūnus nebūtų grįžęs iš Londono, būtų planavęs bendrovę parduoti.<br>ELTA
Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas R. Dargis pripažįsta, kad jei sūnus nebūtų grįžęs iš Londono, būtų planavęs bendrovę parduoti.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-07-29 12:26, atnaujinta 2018-03-02 13:11

Kituose verslo sektoriuose verslininkai taip pat jau žvalgosi į atžalas.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas, „Eikos“ direktorius Robertas Dargis pripažįsta, kad jei sūnus nebūtų grįžęs iš Londono, būtų planavęs bendrovę parduoti. Kiti du verslininko vaikai „Eikoje“ ar jos struktūrose nedirba.

Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos „Linpra“ prezidentas Vaclovas Šleinota sako, kad maisto pramonėje matoma tendencija, kad įmonių savininkai perduoda bendroves savo vaikams, tačiau kitose pramonės šakose tokios tendencijos nėra, nors ji būtų naudinga.

„Kalbėdamas apie Lietuvą, matau tendenciją, kad garbaus amžiaus savininkai savo įmones parduoda ar ieško samdomų direktorių. Gali būti, kad čia iš dalies kaltas ir lietuvių mentalitetas. Mes - žemdirbių karta ir ūkininkavimo bei maisto pramonės tradicijos kur kas senesnės nei tradicinės pramonės. Todėl metalo ar chemijos įmones žmonės parduoda lengviau nei ūkius ar maisto perdirbimo bendroves,“ - teigė „Linpra“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.