LB akiratyje - „Ūkio banko lizingo“ reklamos

Kai kurioms finansų įmonėms

Lietuvos bankas teigia tokius atvejus stebintis ir dėl kai kurių jau pradėjęs tyrimą.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Lietuvos bankas teigia tokius atvejus stebintis ir dėl kai kurių jau pradėjęs tyrimą.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2013, 12:10 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:43 AM

Lietuvos bankas (LB) teigia tokius atvejus stebintis ir dėl kai kurių jau pradėjęs tyrimą, informuoja „Lietuvos žinios“.

LB Priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktorius Vilius Šapoka dienraščiui pripažino, kad kai kuriose „Ūkio banko lizingo“ reklamose esama požymių, neatitinkančių Vartojimo kredito įstatyme nustatytų vartojimo kredito sutarties reklamos turinio ir formos reikalavimų, todėl keli „Ūkio banko lizingo“ reklamos atvejai yra LB akiratyje - pradėti tyrimai.

V. Šapoka sutiko, kad „Ūkio banko lizingas“, teigdamas, kad klientas, įsigydamas prekę ir naudodamasis bendrovės teikiamu vartojimo kreditu, nemokės palūkanų, sutarties sudarymo mokesčio ir pradinio mokesčio, tačiau daug smulkesnio šrifto tekstu paaiškindamas, kad bus mokami kiti mokesčiai, kaip antai mėnesinis administravimo mokestis bei kliento vartojimo kreditui nustatoma bendra vartojimo kredito kainos metinė norma, klaidina vartotoją ir iš esmės elgiasi nesąžiningai.

Asociacijos „Už sąžiningą bankininkystę“ vykdantysis direktorius Kęstutis Kupšys, susipažinęs su dienraščio pateikta ir abejonių dėl sąžiningo vartotojų informavimo keliančia reklama, sakė, jog jos turinys tiesiog rodo, kad vadinamojo smulkiojo lizingo rinkoje įsibėgėjo konkurencija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.