Vilniuje pradėti remontuoti balkonai

Kalbos, kad reikia iš esmės remontuoti senųjų Vilniaus namų balkonus, pagaliau virsta darbais. Miesto centre jau pradėti tvarkyti apgailėtinos būklės balkonai.

Vilniaus gatvės 9-ojo namo balkonai jau aptraukti specialiu tinklu.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus gatvės 9-ojo namo balkonai jau aptraukti specialiu tinklu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

Aug 3, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:37 AM

Pagal miesto centre namus eksploatuojančios bendrovės „Naujamiesčio būstas“ parengtą planą įsibėgėja balkonų rekonstrukcija J.Basanavičiaus, A.Vivulskio, A.Vienuolio, Vilniaus gatvėse ir Gedimino prospekte, rašo „Lietuvos rytas“.

Keliuose A.Vienuolio g. 6-ojo namo balkonuose jau darbuojasi statybų bendrovės „Intera“ darbininkai.

„Senų balkonų remonto darbų apimtis ir laikas priklausys nuo to, kokios darbams bus naudojamos medžiagos, kokio jie senumo, kiek bus siekiama išsaugoti jų autentiškumą – lipdinius, kaltinius turėklus.

Todėl darbai gali užtrukti nuo poros savaičių iki kelių mėnesių“, – aiškino „Interos“ vadovas Giedrius Juozaponis.

Šiuo metu jo vadovaujami darbininkai jau atlieka kelių Vilniaus centre esančių namų balkonų rekonstrukciją ir planuoja imtis darbų dar keliolikoje namų.

Už visus balkonų remonto darbus teks susimokėti jų savininkams.

Pasak G.Juozaponio, nelygu darbų apimtis ir medžiagų kainos, vieno balkono remontas gali atsieiti 8–10 tūkst. litų. Tačiau jei namo ir jo balkonų architektūra išskirtinė ir sena, remonto darbų kaina gali būti didesnė.

Vilniaus g. 9-ojo namo, esančio šalia Vyriausybės rūmų, gyventojai prieš kurį laiką buvo informuoti, kad netrukus prasidės jų balkonų remontas. Kiek jis kainuos, jie dar pranešimų negavo.

„Nemanau, kad bus pigu. Tačiau žinau, kad teks susimokėti patiems. Juk jau esame mokėję ir už vamzdžių pakeitimą, ir už elektros instaliacijos darbus, ir už automatinius vartus“, – sakė „Sostinei“ viena šio namo gyventoja, kurios balkonas jau aptrauktas specialiu tinklu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.