„Atsisakyk greituko“: refinansuota per milijoną litų paskolų

Akcijoje „Atsisakyk greituko“ dalyvaujančios Lietuvos kredito unijos per pirmus keturis akcijos mėnesius jau refinansavo greitųjų vartojimo kreditų bendrovių išduotų paskolų už daugiau nei vieną milijoną litų. Iki metų pabaigos šį skaičių tikimasi padidinti dar bent keturis kartus, teigia kredito unijų atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 3:45 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:47 AM

Bene aktyviausiai greitųjų vartojimo kreditų bendrovių paskolas refinansuoja Pareigūnų kredito unija, jau išdavusi 465 tūkst. litų paskolų iš greitukų gniaužtų bandantiems ištrūkti žmonėms. Kauno kredito unija išdavė 316 tūkst. litų tokių paskolų, o Vilniaus taupomoji kasa - beveik 300 tūkst. litų.

Lietuvos kredito unijų narių asociacijos vadovė Ernesta Ramaškaitė teigia, jog pirmieji rezultatai parodo, kad akcija „Atsisakyk greituko“ žmonėms yra ir reikalinga, ir naudinga.

„Kitaip ir negali būti, juk greitųjų vartojimo kreditų bendrovių paskolos už kredito unijų išduodamus kreditus kartais būna brangesnės iki dešimties kartų“, - sako ji.

Pasak E. Ramaškaitės, žmonės nustemba sužinoję, kad kredito unijų palūkanų norma vidutiniškai mažesnė iki 10 kartų, o mėnesinės įmokos, refinansavus paskolą, sumažėja apie 5 kartus.

„Dažnai pasitaikanti situacija, kuomet žmonės greitukų paskolomis dengia kitus ankščiau panašiose bendrovėse imtus kreditus. Ištrūkti iš tokio išburto rato nėra lengva. Be to, yra atvejų, kuomet žmonių turimi įsipareigojimai greitukams bei mėnesiniai mokėjimai už juos viršija gaunamas pajamas“, - pranešime spaudai cituojama ji ir primena, kad vidutinis refinansuojamos paskolos dydis - 7 tūkst. litų.

Lietuvos banko tyrimo duomenys rodo, kad kas penktas dirbantis Lietuvos žmogus yra prasiskolinęs greitųjų paskolų bendrovėms. Vien 2012 m. Lietuvos gyventojai su greitųjų paskolų bendrovėmis sudarė 255 tūkst. sutarčių už daugiau nei 208 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.