Nori rasti darbą - išmok vairuoti sunkvežimį ar autobusą

Naujos specialybės išmokti norintys bedarbiai dažniausiai renkasi vairavimo kursus. Darbdavių pageidavimu paruošta per 2 tūkst. keleivių ir krovinių transporto bei C, CE kategorijų vairuotojų. Mažiausio susidomėjimo sulaukė traktorininko, barmeno, pastatų apšiltintojo ir stogdengio profesijos.

Darbdavių pageidavimu paruošta per 2 tūkst. keleivių ir krovinių transporto bei C, CE kategorijų vairuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Darbdavių pageidavimu paruošta per 2 tūkst. keleivių ir krovinių transporto bei C, CE kategorijų vairuotojų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:44 AM

Iš viso pirmąjį šių metų pusmetį pagal darbdavių poreikį parengta ir įdarbinta apie 5,6 tūkst. žmonių, informuoja Lietuvos darbo birža.

Jos duomenimis, į darbo rinką įsiliejo trūkstamų profesijų atstovai - vairuotojai, metalų suvirintojai ir pjaustytojai, kirpėjai, slaugytojų padėjėjai, virėjai, apskaitininkai, apdailininkai, siuvėjai-operatoriai, medkirčiai, pardavėjai, medienos apdirbimo staklininkai ir kiti.

80 proc. baigusiųjų profesinį mokymą pradėjo dirbti iš karto, o per 6 mėnesius įsidarbino daugiau nei 96 proc. kvalifikacijas ar kompetencijas įgijusių žmonių.

Daugiausiai darbuotojų priėmė bendrovės „Maxima LT“, „S-Form“, „Medvėkas“, „Scapa Baltic“, „Avansas“, „Avona“, „Rimi Lietuva“, „Vitransa“ ir „Transekspedicija“.

Per šių metų pirmąjį pusmetį Darbo biržos organizuojama profesinio mokymo priemone iš viso pasinaudojo 6,7 tūkst. bedarbių ir įspėtų apie atleidimą darbuotojų. Daugiausiai - 65 proc. - pradėjusiųjų mokytis buvo jaunimo iki 29 metų amžiaus tarpe. Dažniausiai profesijos mokėsi vidurinį išsilavinimą turintieji arba nekvalifikuoti asmenys. Kvalifikaciją keitė ir aukštąjį išsilavinimą turintys žmonės - tokių buvo 947. Tik pradinį išsilavinimą turėjo 185 bedarbiai.

Pirmąjį pusmetį teritorinės darbo biržos pasirašė sutartis su daugiau nei 1,6 tūkst. darbdavių, kurie po mokymų ketina įdarbinti apie 4 tūkst. reikiamas kvalifikacijas įgijusių bedarbių.

Daugiausiai darbo vietų pasiūlys „Maxima LT“, „Palink“, „Vakarų korpusų konstrukcijos“, Vičiūnų restoranų grupė, bendrovės „Vlantana“, „Sanara“, „Kilminė“, „Danspin“ ir „Gigatex“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.