„Air Lituanica“ jau gavo licenciją

Antradienį oro vežėjas „Air Lituanica“ pagaliau gavo ir antrą svarbų dokumentą – komercinės veiklos licenciją. Oro vežėjo pažymėjimas jai išduotas prieš gerą mėnesį.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Aug 6, 2013, 6:30 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:03 AM

„Pats suraičiau parašą ant dokumentų ir įteikiau. Bendrovė atitiko visus reikalavimus“, - sakė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas.

Vežėjo pažymėjimą, kuris leidžia skraidinti keleivius, CAA oro bendrovei „Air Lituanica“ išdavė tik birželio 26 dieną. Birželio 30-ąją įvyko pirmasis „Air Lituanica“ skrydis į Briuselį. Licencijavimo komisija, kurią sudaro CAA, Susisiekimo ministerijos atstovai, delsė išduoti ir licenciją.

„Tai buvo susiję su orlaiviu „Embraer“, kuris dar Brazilijoje, mums reikėjo dokumentų, susijusių su juo. Ir dar viena kita smulkmena buvo. O šiandien padėti visi taškai ant i“, - aiškino A.Šumskas.

Vežėjo pažymėjimas iki šiol įmonei leido rengti korporatyvinius, pasitelkiant partnerius, skrydžius. Lietuvių partnere tapo Estijos bendrovė „Estonian Air“, buvo pasitelkti estų pilotai ir palydovės.

Licencija nuo šiol „Air Lituanica“ leis keleivius skraidinti vien su savo įgula.

Iki 2015 m. „Air Lituanica“ planuoja, kad jos skrydžių žemėlapį sudarys 13-16 maršrutų, per metus planuojama pervežti po 500-600 tūkst. keleivių. Įmonės veikla Lietuvoje sukurs apie 1500 darbo vietų.

Iš Vilniaus bendrovė jau skraidina į Briuselį, Amsterdamą, Berlyną, nuo rudens ketina į Prahą ir Miuncheną. Deramasis dėl galimybės vykdyti skrydžius į Maskvą.

Civilinės aviacijos administracija įmonei UAB „Air Lituanica“ išdavė komercinės veiklos licenciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.