„Amazon“ įkūrėjas J.P.Bezosas perka „The Washington Post“ (papildyta)

„The Washington Post“ pirmadienį sutiko parduoti savo laikrašį prekybos internetu milžinės „Amazon“ įkūrėjui ir vadovui Jeffrey P.Bezosui, informuoja washingtonpost.com.

J.P.Bezosas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių.<br>AP
J.P.Bezosas yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2013, 7:50 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:28 AM

J.P.Bezosas, kuris yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, „The Washington Post“ turės sumokėti 250 mln. dolerių. „The Post“ valdo ne tik žiniasklaidos, bet ir kitus verslus.

„Amazon“ šiame sandoryje niekaip nefigūruoja. Po sandorio įsigaliojimo J.P.Bezosas taps vieninteliu „The Washington Post“ savininku. Teigiama, kad sandoris įsigalios per 60 dienų.

„The Post“ vadovas Donaldas E. Grahamas, paskelbdamas apie sanadorį teigė, kad jie nori ne tik išlaikyti laikraštį, bet ir judėti pirmyn.

„Aš nesakau, kad tai mums garantuoja sėkmę, tačiau tai suteikia mums daugiau galimybių laimėti“, - teigė D. E. Grahamas.

„Daugybę metų valdę laikraštį susidūrėme su įvairiomis problemomis. Dabar manome, kad „Post“ reikalingas naujas savininkas“, - kalbėjo generalinis leidinio direktorius D. E. Grahamas.

Grahamų šeimai laikraštis priklauso jau 80 metų. „J. Bezosas yra technologijų ir verslo genijus. Dėl savo požiūrio ir vertybių jis bus toks pats puikus „Post" vadovas kaip ir mes“, - tikino D. Grahamas.

Pastaraisiais metais „The Washington Post“ susidūrė su finansinėmis problemomis, nes reklamai persikėlus į internetą smuko leidinio šioje srityje gaunamos pajamos.

Be to, mažėja skaitytojų skaičius, ypač tarp jaunimo, praneša analitikai. Leidinio skaitytojų skaičius JAV 2012 m. smuko 6,5 proc. ir siekia kiek daugiau nei 474 tūkst.

„The Washington Post“ - įtakingas JAV dienraštis. Seniausias ir plačiausiai skaitomas laikraštis, leidžiamas Vašingtone nuo 1877 m. Kadangi laikraštis leidžiamas šalies sostinėje, jame apžvelgiamos nacionalinės politikos aktualijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.