Naujosios Zelandijos vyriausybė kovoja su „Fonterra“ pasėta panika

Naujosios Zelandijos vyriausybė imasi naujų priemonių, kuriomis siekiama sulaikyti paniką dėl užterštų produktų, kuriuos tiekė pieno pramonės milžinė „Fonterra“. Į bendrovės gamyklas Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje išsiųsti pareigūnai, pranešantys apie dabartinę padėtį, praneša BBC.

Naujosios Zelandijos vyriausybė imasi naujų priemonių, kuriomis siekiama sulaikyti paniką dėl užterštų produktų, kuriuos tiekė pieno pramonės milžinė „Fonterra“.<br>AP
Naujosios Zelandijos vyriausybė imasi naujų priemonių, kuriomis siekiama sulaikyti paniką dėl užterštų produktų, kuriuos tiekė pieno pramonės milžinė „Fonterra“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2013, 10:57 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:23 AM

Šeštadienį „Fonterra“ pranešė, kad jos produkcijoje rasta bakterijų, kurios gali sukelti botulizmą - labai stiprų organizmo apsinuodijimą, dažnai sukeliantį paralyžių. Naujosios Zelandijos premjeras Johnas Key'us pažadėjo atlikti įmonėje tyrimą.

„Svarbiausia šiuo metu atliekamo tyrimo dalis - parodyti, kad esame atviri ir sąžiningi. Taip pat būtina įrodyti, kad po to, kas nutiko, vyksta pokyčiai“, - cituoja premjerą vietos žiniasklaida.

Jis pirmadienį kritikavo bendrovę ir teigė nesuprantąs, kodėl pavojus nebuvo paskelbtas anksčiau.

„Fonterra“ pirmadienį atsiprašė už sukeltą paniką ir pranešė, kad negavo pranešimų apie kilusias dėl produkcijos ligas. Prekės iš rinkos atšaukiamos, be to, daugelis šalių uždraudė importuoti bendrovės gaminius. Galimai užteršta bakterijomis produkcija taip pat sulaikyta pakeliui į Australiją.

Naujosios Zelandijos ekonominės plėtros ministras Stephenas Joyce'as pranešė, kad 90 proc. užterštų gaminių jau aptikta, o iki trečiadienio bus aptikta ir likusi dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.