Nors JAV ekonomika atsigauna, eksportas iš Azijos sulėtėjo

Septynių didžiausių rytinės Azijos šalių - Japonijos, Kinijos, Pietų Korėjos, Taivano, Tailando, Honkongo ir Singapūro - eksporto augimas sulėtėjo iki visiško sąstingio antrąjį metų ketvirtį, nors Jungtinių Valstijų ekonomikoje jaučiamas pagyvėjimas, informuoja „Reuters“.

Auganti prekyba tarp Kinijos ir jos kaimynių nekompensavo ženklaus paklausos iš Europos nuosmukio<br>AP
Auganti prekyba tarp Kinijos ir jos kaimynių nekompensavo ženklaus paklausos iš Europos nuosmukio<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-06 10:52, atnaujinta 2018-03-02 03:26

Auganti prekyba tarp Kinijos ir jos kaimynių nekompensavo ženklaus paklausos iš Europos nuosmukio - eksportas į Europos Sąjungą per metus sumažėjo 9 proc., nekompensavo ji ir produkcijos, pagamintos Japonijoje, paklausos sumažėjimo.

Eksportas vis dar nulemia beveik 35 proc. bendros regiono gamybos. Tačiau atsigavimą Jungtinėse Valstijose daugiausia skatina investicijos į nekilnojamąjį turtą ir skalūnų dujas, o ne Azijos elektronikos paklausa. Dėl to Azijos ekonomikoms bus sudėtinga atremti augančias pasaulio šalių palūkanų normas ir tarptautinių investicijų migraciją į Vakarus. „Dabar niekas neskuba investuoti daugiau lėšų į šį regioną“, - sakė UBS strategas, dirbantis Singapūre.

Prekybos rodikliai pateikia net keletą staigmenų: nors silpstanti Japonijos jena padidino pajamas iš eksporto, paklausa išlieka silpna ir Japonijos eksporto apimtys, išreikštos JAV doleriais, antrąjį ketvirtį sumažėjo 14 proc.

Tuo tarpu Pietų Korėjos eksporto apimtys, nepaisant stiprėjančios nacionalinės valiutos, išaugo 1 proc., o eksportas į Kiniją padidėjo 13 proc. dėl padidėjusių pramonės įrengimų, automobilių atsarginių dalių ir vartojimo technikos pardavimų.

Tai gali turėti teigiamos įtakos sulėtėjusiai Kinijos ekonomikai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.