Suaugę lietuviai neišlipa iš tėvų kišenės

Dauguma Lietuvos gyventojų savo suaugusius vaikus finansiškai remia tol, kol šie patys tvirtai atsistoja ant kojų, o dalis netgi yra pasiryžę padėti vaikų šeimoms, kol užaugs anūkai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:49 AM

Tokius rezultatus atskleidė draudimo grupės „PZU Lietuva“ užsakymu bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta visuomenės apklausa.

Net 54 proc. apklaustųjų patikino remiantys savo suaugusius vaikus. Neapsisprendusių dėl paramos tėvų buvo apie 30 proc.

Bendrovės „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ turimi duomenys taip pat rodo, kad kas trečias žmogus, apsidraudęs gyvybės draudimu, tokiu būdu kaupia lėšas vaikų ateičiai. Kas penktas gyvybės draudimą turintis žmogus mirties atveju draudimo išmoką skiria vaikams.

„Matome tendenciją, kad Lietuvoje tėvai pasiryžę visomis išgalėmis padėti savo vaikams atsistoti ant kojų - vaikams padedama ne tik suteikiant įprastą išlaikymą, būstą, bet ir remiant pinigais. Remti vaikus pasiryžę net ir jauni žmonės: beveik keturi iš dešimties trisdešimtmečių teigia padėsiantys vaikams tol, kol reikės. Vadinasi, tai yra labiau tėvų nuostata nei neišvengiamybė.

Tiesa, jauni žmonės pradeda kaupti savo vaikų ateičiai nuo mažumės. Be to, dalis tėvų įvertina, kokius didelius nuostolius vaikams ir šeimai atneštų tėvų liga ar netektis, todėl apsaugo šeimą gyvybės draudimu“, - tyrimo rezultatus komentuoja „PZU Lietuva gyvybės draudimas“ generalinis direktorius Zbignevas Gaverskis.

Pasak gyvybės draudimo eksperto, ilgalaikis kaupimas vaikams šiandien tampa vis populiaresnis. Z. Gaverskis yra įsitikinęs, kad noras padėti suaugusiems vaikams yra susijęs su mūsų tradicijomis ir šeimų pavyzdžiu, todėl vargu ar Lietuvoje greitai įsigalės nuostata, jog suaugę vaikai privalo save išlaikyti patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.