W.Buffetto pelnas – 9 tūkstančiai procentų per 9 metus

Omahos orakulu vadinamas 82 metų investuotojas dar kartą įrodė, kad pinigams turi neįtikėtiną uoslę. Jis supirkinėja įvairių kompanijų, kurių ateitimi tiki toli gražu ne visi, akcijas ir kuo puikiausiai pelnosi. Naujausias pavyzdys - „Washington Post“.

W.Buffetas turi neįtikėtiną uoslę pinigams.<br>"Reuters"
W.Buffetas turi neįtikėtiną uoslę pinigams.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2013, 12:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:00 AM

Šios savaitės pradžioje paskelbta, kad „Amazon“ savininkas Jeffas Bezosas už 250 mln. JAV dolerių pasirengęs įsigyti legendinį laikraštį „Washington Post“. Rinkos analitikų nuomone, tokia suma – gerokai per didelė. Užtat investuotojams ji įpūtė optimizmo: „Washington Post Company“ akcijos laikosi aukščiausiai nuo krizės pradžios, o vien šįmet jos pabrango 55 procentais.

Tuo labiausiai turėtų džiaugtis W.Buffettas. Supirkinėti „Washington Post Company“ akcijas mažais kiekiais jis pradėjo dar 1973 metais. Užtat 2004-aisiais jis jau turėjo beveik 2 milijonus šios įmonės akcijų, kurių vertė siekė 11 mln. JAV dolerių.

Kaip W.Buffettui tai – gal ir smulkmena. Tačiau pažiūrėkime, kuo ji pavirto dabar: uždarant prekybą biržoje trečiadienį viena „Washington Post Company“ akcija kainavo 588 JAV dolerius. Tai reiškia, kad per mažiau nei dešimtmetį Omahos orakulo turimo paketo vertė pakilo apie 90 kartų – iki maždaug milijardo JAV dolerių.

Beje, W.Buffettas, priešingai nei daugelis ekspertų ir investuotojų, atkakliai tiki spausdintinės žiniasklaidos ateitimi.

Praėjusiųjų metų gegužę jis vienu mostu įsigijo net 63 laikraščius, iš jų apie trečdalį dienraščių. Iki tol W.Buffetto investicijų bendrovė „Berkshire Hathaway” buvo priglobusi tik savo vadovo gimtojo miesto laikraštį „Omaha World-Herald” ir Niujorko valstijos vakaruose leidžiamą „Buffalo News”.

„Manau, kad tie laikraščiai, kurie intensyviai rūpinasi savo platinimu, turi gerą ateitį”, – rašė W.Buffettas po sandorio akcininkams ir investuotojams.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.