Apie pavojingus „Ryanair“ išlaidų taupymo metodus jau rašomos knygos

Lėktuve „Boeing 737“ jums tvanku ir trūksta oro? Orlaivis šiurkščiai trinkteli į žemę ir taip staigiai stabdo - kitų oro linijų lėktuvuose jautėte daugiau komforto? Tokia yra pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ išlaidų taupymo kaina, tvirtina knygą parašęs „Ryanair“ pilotas Christienas Fletcheris. Oro kondicionierius dirba minimaliu režimu, o lėktuvas staigiai stabdo, kad galėtų kuo greičiau išvažiuoti iš nusileidimo tako. Kiekviena minutė brangi - juk lėktuvo įgulai išlaipinti ir įlaipinti keleivius bei vėl pakilti privaloma per 25 minutes. Žinoma Ch.Fletcheris - netikra „Ryanair“ dirbančio piloto pavardė, kitaip jis būtų nedelsiant atleistas.

Kyla vis daugiau abejonių, ar "Ryanair" skrydžiai yra saugūs.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Kyla vis daugiau abejonių, ar "Ryanair" skrydžiai yra saugūs.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-11 22:04, atnaujinta 2018-03-02 00:31

Jis rašo, kad 25 minutės, per kurias orlaivis nusileidęs išlaipinti keleivius, įlaipinti kitus ir vėl pakilti - kelia didžiulį stresą įgulai, kuri nuolat gyvena baimėje.

Knygą „Ryanair. Low cost mais a quel prix?“ („Ryanair“ - pigų skrydžiai, bet kokia kaina?) išleido Prancūzijos leidykla „Altipresse“, rašo portalas connexionfrance.com. Knygoje rašoma, kad lėktuvai skraido ties saugumo riba, jų įgula nuolat patira stresą, o pilotai kartais tepamiega tris keturias valandas tarp skrydžių.

Knyga pasirodė tuo metu, kai „Ryanair“ Prancūzijoje bylinėjasi dėl sutarčių su darbuotojais, kurios esą pažeidė darbo įstatymus.

„Ryanair“ komunikacijos vadovas Robinas Kiely tvirtino, kad „Ryanair“ skrydžių saugumu nenusileidžia saugiausioms Europoje oro linijoms ir knygą komentuoti atsisakė - esą jį dabar kriminalinės bylos objektas.

„Facebook“ ir „Twitter“ uždarė dalies „Ryanair“ pilotų profilius, kai „Ryanair“ pasiskundė, kad jie pažeidžia kompanijos teises.

Teigiama, kad taip airių kompanija siekia nutildyti, kaip teigiama, 2500 pilotų vienijančią „Ryanair“ pilotų grupę (RPG).

„Ryanair“ patvirtino, kad ji susisiekė su socialinių tinklų administratoriais. Kompanijos atstovai tvirtino, kad neleis interneto "troliams" žeminti „Ryanair“ reputacijos.

RPG mėgina veikti kaip darbuotojų profesinė sąjunga, tačiau „Ryanair“ profesinių sąjungų nepripažįsta.

„Mes nekomentuojame „Ne „Ryanair“ pilotų grupės“ veiklos, kuri iš tiesų yra mūsų konkurentų viešųjų ryšių kompanijos dalis“, - pareiškė „Ryanair“ atstovas.

„Ryanair“ laukia dar vienas mūšis viešųjų ryšių fronte, nes viena televizija pirmadienį ketina parodyti dokumentinį reportažą „Paslaptys iš pilotų kabinos“ apie „Ryanair“ degalų taupymą ir darbo sąlygas, rašo „Irish Independent“.

Parengė Saulius Jarmalis

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.