„15min“ ateitis sprendžiama Osle

Ar sandoris tarp savo verslą Baltijos šalyse parduodančio Norvegijos žiniasklaidos koncerno „Schibsted“ ir jį nusipirkti norinčių Estijos žiniasklaidos grupės „Eesti Meedia“ vadovų įvyks, gali paaiškėti dar šią savaitę. Lrytas.lt žiniomis, visi trys estų įmonės vadovai šiuo metu yra Osle, kur įsikūrusi „Schibsted“ būstinė.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Aug 14, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:00 PM

„Eesti Meedia“ vadovaujantys Martas Kadastikas, Toomas Issakas ir Meelis Luhtas Norvegijos sostinėje derasi dėl sandorio sąlygų.

Estams ir norvegams sukirtus rankomis pasikeistų „Žurnalų leidybos grupės“, leidžiančios žurnalus „Žmonės“, „Laima“, „Ji“, „Edita“, ir „15 min“, valdančios interneto portalą „15 min“ bei „Plius“, prižiūrinčios skelbimų portalus autoplius.lt, domoplius.lt ir plius.lt savininkai.

15min“ generalinio direktoriaus Tomo Balžeko teigimu, tai, kad gali pasikeisti jo vadovaujamos žiniasklaidos priemonės savininkai, iš esmės nieko nekeičia. Jis ir iki šiol buvo atskaitingas tiems patiems „Eesti Meedia“ vadovams.

„Eesti Meedia“ jau kurį laiką valdo įsigyti norimas bendroves. Iš viso ant derybų stalo taip pat guli Estijos dienraštis „Postimees“, leidykla „Kroonpress“, televizija „Kanal2“, penki didžiausi Estijos regioniniai dienraščiai ir nemažai Baltijos šalyse leidžiamų žurnalų.

M.Kadastikas interviu „Postimees“ tikino, jog „Schibsted“ dėl šio sandorio derasi tik su „Eesti Meedia“, ir jis nėra įmonės „gelbėjimo operacija“, ji toliau tęs veiklą kaip žiniasklaidos įmonė.

Turės daugiau laisvės

T.Balžekas sakė, kad sandoriui pavykus „Eesti Meedia“ galės veikti labiau nepriklausomai, nes nebereikės savo veiksmų derinti su „Schibsted“.

Tuo metu pati „Schibsted“ koncentruojasi į didesnes rinkas, tokias, kaip Prancūzija, Malaizija, Brazilija, ir į klasifikuotos reklamos verslą.

„Schibsted“ yra listinguojama bendrovė, todėl jai svarbiausia patenkinti akcininkų lūkesčius, o mažose rinkose žiniasklaidos verslas didelio pelno gauna retai.

Pats T.Balžekas į Oslą vykti neplanuoja.

Paklaustas, ar nutraukiant popierinio savaitraščio „15min“ leidybą ir žadant daugiau investicijų į interneto projektus jis žinojo apie galimą savininkų pasikeitimą, T.Balžekas nuo komentarų susilaikė.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.