Baltijos šalys geriausiai įsisavina ES paramos lėšas Centrinėje ir Rytų Europoje

Estija, Latvija ir Lietuva sėkmingiausiai išnaudoja Europos Sąjungos (ES) struktūrinius fondus visoje Centrinėje ir Rytų Europoje. Apie tai praneša tarptautinio audito ir mokesčių konsultavimo bendrovių tinklo KPMG analitikai.

Estija, Latvija ir Lietuva sėkmingiausiai išnaudoja Europos Sąjungos (ES) struktūrinius fondus visoje Centrinėje ir Rytų Europoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Estija, Latvija ir Lietuva sėkmingiausiai išnaudoja Europos Sąjungos (ES) struktūrinius fondus visoje Centrinėje ir Rytų Europoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:00 PM

KPMG atstovai teigia, kad greičiausiai regione lėšas įsisavina Bulgarija, nes šalis parengtiems projektams išnaudoja 100 proc. jai skiriamos paramos, tačiau pagal išmokėtų lėšų dydį pirmauja Baltijos šalys.

Vidutiniškai ES šalys narės įvairiuose projektuose sunaudoja 83 proc. joms skiriamų lėšų, o likusią dalį finansuoja pati valstybė. Latvijoje ES vidutiniškai pagal pasirašytus projektus dengia 94 proc. išlaidų, o Lietuvoje ir Estijoje - po 91 proc.

Iš atskiroms šalims skirtos ES fondų sumos daugiausiai paramą naudoja Estija ir Lietuva - jos sėkmingai įsisavina 59 proc. lėšų, o Latvija - 56 proc. Ją kiek lenkia Čekija - 57 proc. Kitos Centrinės ir Rytų Europos valstybės vidutiniškai iš ES fondų sėkmingai išnaudoja 44 proc. vienai šaliai skiriamos sumos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.