Kiek kainuoja apstatyti kambarį naudotais baldais?

Vienoje Kalvarijų gatvės centre esančioje parduotuvėje rusvas toršeras su žalsvais nėriniais kainuoja 155 litus. Ir nė centu mažiau. Gražus ir stilingas, puikiai tinkantis prie bet kokio interjero. Maždaug toks, kokį galima pamatyti retro filmuose. Tiesa, toršeras – ne naujas. Naujas panašus kainuotų kone dvigubai daugiau – 250 litų. Tad kurį toršerą pasirinktumėte? Savo medžiagų kokybe ar išvaizda šie šviestuvai beveik nesiskiria. Skiriasi tik kaina. Juk ji daugiau šviesos tikrai nesuteikia. O gal?

Viską susumavus, įsirengti kambarį, kuriame būtų vien tik naudoti baldai, kainuotų maždaug 4 tūkst. litų.<br>D.Umbraso nuotr.
Viską susumavus, įsirengti kambarį, kuriame būtų vien tik naudoti baldai, kainuotų maždaug 4 tūkst. litų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Agnė Vasiliauskaitė

2013-08-16 20:40, atnaujinta 2018-03-01 22:01

Naudotų baldų parduotuvės gelbsti tuomet, kai jose parduodama produkcija būna pigesnė už brangiuose baldų salonuose parduodamus gaminius. O kai kainos skiriasi labai neženkliai, naudos iš tokių baldų parduotuvių būna mažai.

Kokių baldų reikia?

Tarkime, kad kraustomės į dviejų kambarių butą. Tam, kad po dienos darbų į jį sugrįžti būtų gera ir malonu, kambarius reikia apstatyti baldais.

Kiek meniškesnis žmogus, ko gero, nusipirktų dar ir kelis paveikslus. Na, bet manykime, kad žmogui, besiruošiančiam persikraustyti į kitą butą, menas ir paveikslai nėra labai svarbūs. Užteks tik baldų. O kad būtų dar jaukiau, ir vieno kito kilimo. Nors geriau apsiribokime vienu.

Regis, pamiršome paminėti, kad pirkėjas nėra turtuolis. O švaistyti sunkiai uždirbtus pinigus kilimams būtų pernelyg jau prabangu. Koks inteligentiškesnis kaimynas jį pavadintų netgi snobu.

Ant kilimo turėtų stovėti stalas – ąžuolinis, uosinis, beržinis arba su akmens plokščių stalviršiu. Virtuvėje turėtų stovėti virtuvinis stalas, aplink jį - keturios kėdės. Taip pat bent kelios lentynėlės ir stalčiai. O jeigu visa tai būtų sujungta į virtuvinį kampą, būtų dar geriau. Ir brangiau, žinoma.

Miegamajame reikėtų bent vienos lovos. Kadangi vieną toršerą galima įsigyti Kalvarijų turguje, trūksta tik dar vieno, juk negalima ignoruoti kitoje lovos pusėje gulinčio žmogaus. Niūriais rudens ar žiemos vakarais jis irgi norės skaityti knygas.

Tuomet mums reikės ir miegamųjų staliukų. Dviejų. Taip pat – didelės lentynos, ant kurios bus sudėtos knygos. Ir pagaliau, kiek gi visa tai kainuotų, jeigu visi išvardintieji daiktai nebūtų nauji?

Šalia - ir nauji, ir seni baldai

Šalia viena kitos įsikūrusios bent kelios baldų parduotuvės. Kalvarijų gatvėje esančioje vokiškų baldų parduotuvėje „Auruga“ naudotą ąžuolinį stalą galima įsigyti už 330 litų. Kad stalas naudotas, nesunku pastebėti, bet sakyti, kad jis – blogas, tikrai negalima. Jeigu jis netinka, šalia stovi ir kitas stalas – stiklo ir plastiko mišinys. Kaina – 630 litų.

Graži ir stilinga medinė komoda šioje parduotuvėje kainuotų 980 litų. Kokių nors naudoto baldo savybių nematyti. Ant virtuvinio stalo, kainuojančio 550 litų, padėti ir puodeliai su lėkštutėmis.

Naudoti puodeliai kainuoja po 8 litus, o lėkštutės – 7 litai. Ant komodos padėta žvakidė – 10 litų. Ši prekė verta dėmesio. Būtų galima prigriebti kokias tris.

Kambarys už 5 tūkst. litų

Prieš akis iškyla nedidelė sofa. Remiantis ant jos esančiu užrašu, ji pagaminta iš natūralios odos ir kainuoja 480 litų. Šalia esanti tokios pačios juodos spalvos, tik kiek didesnė sofa kainuoja 1150 litų. Lovų kainos svyruoja maždaug nuo 8 šimtų iki 2 tūkst. litų.

Parduotuvėje taip pat daugybė toršerų. Jie, beje, nepigūs. Vienas brangiausių kainuoja 165 litus, o pigiausias apie 60-70 litų. Prieš akis nepraslysta molinis, ryškiaspalvis arbatinukas. Kainuoja 10 litų.

Dėmesį patraukia nedidelė ir labai kompaktiška medinė komoda su stalčiais. Kaina nemaža – 650 litų. Naktiniai staliukai, nors ir akivaizdžiai naudoti, kainuoja nuo 150 iki 220 litų. Kilimų šioje parduotuvėje nėra.

Viską susumavus, įsirengti kambarį, kuriame būtų vien tik naudoti baldai, kainuotų maždaug 4 tūkst. litų. O jeigu prie šios sumos pridėtume dar ir 980 litų kainuojantį medinį senovišką laikrodį, toks kambarys atsieitų apie 5 tūkst. litų.

Žinoma, svarbu paminėti, kad šis kambarys turėtų būt itin didelis. Jame būtų galima sutalpinti kone visą gyvenimą.

Juk į sumą įskaičiavome ąžuolinį stalą, toršerus, laikrodį, naktinius stalelius, virtuvines kėdes, arbatinukus, lėkštes ir puodelius bei tris žvakides po 10 litų. Taip pat medinę komodą ir 480 Lt kainuojančią nedidelę natūralios odos sofą.

Vieną mėnesį perka, kitą - ne

Šalia vokiškų baldų parduotuvės yra dar viena. Jų Kalvarijų gatvėje netrūksta. Tik šioje parduotuvėje prekiaujama vien naujais uosiniais baldais. Labai maža uosinė komoda čia kainuoja 490 litų, naudota komoda kainuoja bemaž dvigubai daugiau, tačiau ji gerokai didesnė.

Kiek nustebina virtuvinio stalo kaina – 290 litų. Pirkinys vertas dėmesio. Ne ką pigiau virtuvinis stalas su puodeliais kainavo ir anoje parduotuvėje. Netgi priešingai – daugiau. Už ąžuolinį stalą ten reikėtų pakloti 330 litų.

Tai, kad išeinu iš parduotuvės tuščiomis rankomis, pardavėjos Zitos nestebina. Moteris teigė, kad šis mėnesis baldų prekybai labai prastas.

„O liepos mėnesis buvo labai geras. Žmonės labai daug pirko, bet nuo ko tai priklauso – nežinia. Sunku tai prognozuoti, juk baldai žmonėms visada reikalingi, bet tai nėra ta prekė, kurią keičia ar perka dažnai“, - pasakojo Zita.

Naujas baldas – nebūtinai brangesnis už naudotą

Visai šalia parduotuvės, prekiaujančios vokiška produkcija, yra ir „Baldų rojus“. Šiame baldų salone prekiaujama vien naujais baldais. Reikia pripažinti, kad labai didelio kainų kontrasto tarp jau aplankytos naudotų baldų parduotuvės ir šios nematyti.

Labiausiai nustebina ant daugelio staliukų padėtos kortelės su dažniausia - 100 litų - nuolaida.

Naktinių staliukų kainos svyruoja maždaug nuo 150 iki 400 litų. Nedidelis svetainės staliukas kainuoja apie 680 litų. Lovų kainos ženkliai didesnės nei esančios naudotų baldų parduotuvėse. Kainos svyruoja nuo 1,5 tūkst. iki 3,5 tūkst. litų.

Nedideli rankų darbo kilimėliai kainuoja 550 litų, dvigubai didesnis kainuoja kone trigubai daugiau – 1,8 tūkst. litų. Tiek kainuoja patys pigiausi kilimai. Odinė sofa – 3 tūkst. 229 litai. Naudota – perpus pigesnė.

Akivaizdu, kad naujais baldais apstatytas kambarys kainuotų brangiau. Tačiau pavieniai baldai ne visuomet yra brangesni. Tad geriausia maišyti – naktinius staliukus nusipirkti iš naudotų baldų parduotuvės, tuo tarpu stalą geriau pirkti naują. Lovą, ko gero, racionaliau būtų pirkti naują, o odinę sofą – naudotą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.