JAV pradėtas banko „JP Morgan“ tyrimas dėl ryšių Kinijoje

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) pradėjo investicijų banko „JP Morgan“ tyrimą, nes šis neva samdo įtakingiausių Kinijos pareigūnų vaikus ir taip gauna finansinės naudos.

JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) pradėjo investicijų banko „JP Morgan“ tyrimą, nes šis neva samdo įtakingiausių Kinijos pareigūnų vaikus ir taip gauna finansinės naudos.<br>AP nuotr.
JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC) pradėjo investicijų banko „JP Morgan“ tyrimą, nes šis neva samdo įtakingiausių Kinijos pareigūnų vaikus ir taip gauna finansinės naudos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 1:30 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:04 PM

Bankas pasamdė buvusio Kinijos finansų reguliavimo tarnybų pareigūno, šiuo metu „China Everbright“ investicijų įmonės vadovo sūnų. Po tokio žingsnio bankas neva užsitikrino kelis svarbius sandorius su „China Everbright“, atskleidžia JAV laikraštis „The New York Times“.

Laikraščio skelbiamame SEC dokumente taip pat teigiama, kad „JP Morgan“ padalinys Honkonge įdarbino aukšto Kinijos geležinkelių bendrovės pareigūno dukterį. Vėliau šalies geležinkelių grupė pasirinko „JPMorgan“ konsultacijas dėl viešojo pardavimo 2007 metais.

„The New York Times“ teigia, kad dokumentai kol kas tiksliai neparodė jokio tiesioginio ryšio tarp „JPMorgan“ įdarbinimo politikos ir verslo sandorių. Taip pat nėra teigiama, kad darbuotojai netiko pareigoms, kurioms buvo pasamdyti, arba kad būtent jie padėjo „JPMorgan“ užsitikrinti sandorius. Medžiaga tebėra renkama ir bankas nėra kaltinamas jokia nusikalstama veikla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.