Italijos bankininkai kaip užstatą mieliausiai priima sūrius

Italijos „Credem Banca“ saugyklos kimšte prikimštos užstatų, kuriuos paliko paskolų ėmėjai. Tačiau tai – ne auksas ar šeimos brangenybės. Tai – sūriai. Tik ne paprasti, o „Parmigiano Reggiano“. Šiuo metu banke saugoma apie 430 tūkstančių sūrio galvų. Jų rinkos vertė siekia kone 190 milijonų eurų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2013, 11:02 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:43 PM

Visas šias gėrybės bankininkams sunešė vietos sūrininkai, stokojantys apyvartinių lėšų. Mainais už tokį užstatą jie gauna paskolas su palyginti nedidelėmis 3-5 proc. metinėmis palūkanomis.

Savo ruožtu bankininkai įsipareigoja užtikrinti saugyklose reikiamą temperatūrą, kad sūriai deramai noktų. Po poros metų verslininkas gali grąžinti paskolą ir atsiimti jau sunokintą užstatą. Jei sūrininkas pinigų neturi, jo sūrius bankas paprasčiausiai parduoda rinkoje ir susigrąžina savo pinigus.

Tai vietos pramonei tapo tikru išsigelbėjimu, ypač sunkmečiu, kai bankų paskolos buvo tapusios itin brangios.

Tiesa, „Credem Banca“ specialistai atidžiai ištiria kiekvieną užstatomo sūrio partiją, tikrina, ar ji atitinka jų gamybai keliamus reikalavimus. Mat jei kokybė prastesnė, tai sūrio vertė gali nukristi keletą kartų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.