Vilniuje atidarytas didžiausias knygynas Baltijos šalyse

Antradienį Vilniuje atidarytas didžiausias knygynas Baltijos šalyse – knygų namai „Pegasas“. Į atidarymo renginį susirinkusiems svečiams surengta ekskursija po knygyno erdves, kurią vedė žinomas žurnalistas, scenaristas ir knygų mylėtojas Aidas Puklevičius. Beveik 3000 kv. m. plote įrengtame knygyne galima rasti ne tik 15 tūkst. pavadinimų knygų, bet ir kavinę, numizmatikos, dailės, kanceliarijos priemonių skyrius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-20 19:03, atnaujinta 2018-03-01 20:25

Antradienio popietę į Vilniaus „Akropolį“ susirinko gausus būrys kviestinių svečių, tarp kurių buvo rašytojas, žurnalistas Andrius Tapinas, Algimantas Čekuolis su žmona Edita Čekuoliene, Laima Lavaste, Goda Ferensienė, o sveikinimo kalbą knygyno atidarymo proga sakė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė.

Bendrovės „ALG knygynai“, valdančios knygynus „Pegasas“, generalinė direktorė Lilija Tolbatova pasakojo, kad naujasis knygynas pradeda modernių, pasaulines tendencijas atspindinčių knygynų erą.

„Šis knygynas – žingsnis naujos koncepcijos knygynų link. Čia įkūrėme ne tik tradicinę „knygų parduotuvę“, bet ir erdvę, kurioje galima turiningai leisti laiką, plėsti akiratį ir pabėgti nuo kasdienės rutinos. Siekiame, kad knygyno lankytojai mėgautųsi knygos rinkimosi procesu, ir šis taptų malonumu, žadinančiu smalsumą, lavinančiu vaizduotę ir skatinančiu pasisemti naujų idėjų“, - renginio metu sakė L. Tolbatova.

Naujajame knygyne, kurio plotas – didžiausias Baltijos šalyse, lankytojai galės rasti ne tik grožinės, pažintinės, mokomosios, laisvalaikio bei vaikų literatūros, bet ir didelį knygų užsienio – rusų ir anglų – kalbomis asortimentą, numizmatikos, kanceliarijos, dailės priemonių skyrius.

Vienai popietei ekskursijos po knygyną gidu tapęs Aidas Puklevičius pasakojo, kad visoms jame įsikūrusioms knygoms perskaityti reikėtų 300 metų.

„Iš šiame knygyne esančių knygų puslapių galima nutiesti kelią iki Rygos, o jas skaitydami užtruktumėte maždaug 300 metų. Ar kas nors iš svečių ryžtųsi tokiam iššūkiui?“, - provokavo A.Puklevičius.

A.Puklevičius, vedžiodamas svečius po knygyną, supažindino su kiekvieno skyriaus ekspertais, kurie patarinėjo įvairiais su knygomis susijusiais klausimais: nuo kokios knygos reikėtų pradėti pažintį su anglų kalbos literatūra, kokia knyga galėtų įveikti vaiko potraukį kompiuteriui ar pakeisti apsilankymą muziejuje.

Antrajame Vilniaus prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ aukšte įsikūrusiame knygyne, kuris pakeitė iki šiol pirmajame aukšte veikusį „Didįjį Pegasą“, lankytojai laukiami nuo trečiadienio, rugpjūčio 21 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.