R.Murdochas pagrasino uždaryti savo laikraščių verslą

Įtakingas tarptautinės

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:55 PM

Kaip rašoma R.Murdocho imperijos ekspertų parengtoje ataskaitoje, tokie kaltinimai „News UK“ adresu „šiai kompanijai būtų pražūtingi ir ant plauko pakibtų 46 tūkst. darbuotojų likimas“.

Britų policija šiuo metu tiria kompanijos, kuri valdo tokius įtakingus laikraščius, kaip „Times“, „Sunday Times“, „Sun“ ir „Sun on Sunday“, vadovų veiklą.

Tyrimas atliekamas dėl neteisėto garsenybių telefoninių pasikalbėjimų pasiklausymo ir valstybės tarnautojų papirkinėjimo siekiant gauti informacijos.

Anot tyrėjų, į šią veiklą buvo įsipainioję laikraščio „News of World“ žurnalistai. Šis laikraštis taip pat kitados priklausė magnatui, tačiau 2011 metais R. Merdokas buvo priverstas jį uždaryti dėl įsiplieskusio skandalo.

Dabar tyrėjų akiratin pateko kompanijos „News UK“ vadovai. Detektyvai įtaria, kad žurnalistai dalyvavo neteisėtoje veikloje, apie kurią žinojo ir pritarė R Merdoko imperijos laikraščių padalinio vadovai.

Jeigu britų valdžia iškels oficialius kaltinimus kompanijai „News UK“, tarptautinei R.Murdocho korporacijai gresia teisminis persekiojimas ir JAV, pagal korupcijos įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.