Kruizinis laineris „Costa Pacifica“ į Lietuvą šįmet daugiau nebeatplauks

Sekmadienį Klaipėdoje, kruizinių laivų terminale, prisišvartavo

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 1, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:15 PM

Iš viso mūsų uostamiestyje šįmet apsilankys 40 laivų. Rugsėjo 11-ąją sezoną užbaigs „Delphin“.

290 metrų ilgio ir 35 metrų pločio „Costa Pacifica“ gali plukdyti beveik 5 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip 1000 - įgula ir aptarnaujantis personalas.

Šis laineris priklauso Italijos kompanijai „Costa Cruises“, kurios laivas „Costa Concordia“ pernai sausį patyrė katastrofą - įsirėžė į uolas. Tačiau ši tragedija neatbaidė keliautojų.

Didžioji į Klaipėdą atplaukusių turistų autobusais vyko į ekskursijas po Palangą, Kuršių neriją, kiti savarankiškai apžiūrinėjo Klaipėdos senamiestį.

2009 metais Italijoje pastatytas keturiolikos denių laivas - tarsi plaukiojantis miestas. Jame yra 1504 kambariai, penki restoranai, trylika barų, baseinai, sporto ir sveikatingumo centrai, prekybos, vaikų ir paauglių zonos, lenktynių simuliatorius, 2000 vietų teatro ir koncertų salė, biblioteka, kino centras.

„Costa Pacifica“ laineryje nuolat skamba muzika - kiekviename bare, kiekviename lifte - vis kitokia. Laivo interjere - daugybė muzikinių akcentų, specialiai jam parašyti 26 muzikos kūriniai.

Keleiviai gali lankyti pamokas ir pramokti groti klavišiniais instrumentais, gitara ar būgnais. Tokių užsiėmimų valandos kaina - 35 eurai. Galima apsilankyti profesionalioje muzikos studijoje ir sukurti savo atliekamo kūrinio įrašą pagal 400 dainų.

Kruizas Baltijos jūra trunka beveik dvi savaites ir kainuoja nuo 800 iki kelių tūkstančių eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.