Ekonominė blokada: rusai iš baltarusių nebeperka kiaulių

Neseniai ištarusi "ne" baltarusiškiems pieno produktams, Rusija nebeperka ir baltarusiškos kiaulienos.   Rusijos Federacijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba išplatino informaciją apie įvedamus laikinus baltarusiškos kiaulienos ir gyvų kiaulių iš Baltarusijos importo apribojimus. Jie įsigaliojo nuo rugpjūčio 30-osios.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:55 PM

Teigiama, kad tarnyba sprendimą priėmė ėvertinusi nepalankią gyvūnų užkrečiamųjų ligų situaciją Baltarusijoje, kuri susiklostė dėl afrikinio kiaulių maro protrūkių. Laikinai uždraustas ne tik skerdienos ar gyvų kiaulių, bet ir genetinės jų medžiagos ir termiškai neapdorotų kiaulienos produktų bei pašarų importas.

Ar tai dar vienas kirtis valstybei, su kuria Rausija iki šiol maloniai broliavosi ir noriai pirko mėsos bei pieno produktus? Bet vos tik Baltarusija suėmė Rusijos „Uralkalij“ vadovą Vladislavą Baumgertnerį ir pareikalavo atlyginti 100 mln. JAV dolerių neva padarytą žalą, Kremlius reagavo taip, kaip yra įpratęs: kirto per ekonomiką. 

Rusai „aptiko“ baltarusiškuose pieno produktuose įvairių mikrobų, kurių juose esą neturėtų būti. Ir uždraudė pieno importą. Juk   baltarusiai už pieno ir mėsos eksportą į Rusiją šįmet ketino gauti 4,3 mlrd. JAV dolerių. Lietuvoje Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tokius apribojimus iš Baltarusijos importuojamai gyvūninės kilmės produkcijai, pašarams ir gyviems gyvūnams yra įvedusi nuo birželio 26 d., kai buvo gautas pirmasis pranešimas apie afrikinio kiaulių maro protrūkį Baltarusijos Gardino srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.