Mokslo metų pradžia - šventė tortų ir picų pardavėjams

Mokslo metų pradžios, kuri šiemet yra rugsėjo 2 dieną, laukia ne tik tėvai ir moksleiviai. Šiai šventei iš anksto ruošiasi konditerijos parduotuvės, kavinės ir restoranai.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

2013-09-02 13:46, atnaujinta 2018-03-01 14:52

Jų padėtį dar labiau pagerino apniukęs pirmadienio oras – dažna šeima turėjo atsisakyti planų pabūti gamtoje ir perkelti savo šventę į artimiausią maitinimo įstaigą.

„Būtume važiavę švęsti prie jūros, tačiau dabar toks oras, kad baisu lauke būti. Teks eiti su visa šeima į kavinę“, - portalui lrytas.lt sakė klaipėdietė Inga, kurios sūnus šiandien oficialiai tapo pirmoku.

Tačiau sprendimas mokslo metų pradžią švęsti mieste gali apkarsti.

Pirmadienį ryte „atstovėję“ iškilmingą šventę mokyklos kieme ar salėje, mokiniai ir jų artimieji ne visada gali prisėsti ir po mokslo šventės – didesnių miestų centruose esantys restoranai ir kavinės sulaukė lankytojų antplūdžio, tad ne visi iškart gauna vietą prie staliuko.

„Čili pica“ Marketingo departamento direktorė Olga Belova portalui lrytas.lt paaiškino, kad tokiomis dienomis, kaip kovo 8 ar rugsėjo 1, šio tinklo picerijose neina rezervuoti vietos iš anksto.

„Mūsų įmonės politika tokia, kad tokioms šventėms vietos rezervuoti negalima – norime, kad visi turėtų vienodas galimybes atšvęsti. Kitomis dienomis staliukus rezervuoti galima ir žmonės tuo naudojasi, pavyzdžiui, per krepšinio čempionato transliacijas tai labai populiaru“, - portalui lrytas.lt kalbėjo pašnekovė.

Laukiančius klientus guodžia nemokamais gėrimais

Dėl tokio picerijos sprendimo daliai klientų tenka palūkėti, kol gaus vietą atsisėsti – populiarioje vietoje tai gali trukti ir iki pusvalandžio.

„Laukti tenka 5-30 minučių. Ilgiausia laukti tenka populiariose vietose – picerijose, kurios įsikūrusios prekybos centruose, netoli mokymo įstaigų, miesto centre“, - sakė O.Belova, pridūrusi, kad darbuotojai laukiančius žmones vaišina nemokamais gėrimais ir taip „malšina galimą nepasitenkinimą“.

Populiariose vietose esantys restoranai šią dieną gali gauti 2-3 kartus didesnę apyvartą. Tam, kad būtų aptarnauti didesni pirkėjų srautai, darbuotojų grafikai buvo iš anksto sudaromi taip, kad rugsėjo 2 dieną dirbtų kuo daugiau personalo.

Iš lentynų šluoja tortus

Aštuonias konditerijos parduotuves Vilniuje ir Kaune valdančios įmonės „Bijola“ direktorė Birutė Žmuidienė portalui lrytas.lt teigė, kad šį pirmadienį pastebimas didelis lankytojų srauto skirtumas.

„Labai jaučiasi, kad yra poreikis proginių tortų, su šia švente susijusių. Perka knygos, varpelio, kuprinės, pelėdos formos tortus“, - džiaugėsi B.Žmuidienė.

Mažiausias tortas konditerijos parduotuvėse kainuoja apie 12 litų, o didėjant svoriui ir medžiagų kokybei, galima įsigyti ir 100 litų kainuojantį proginį tortą.

B.Žmuidienė teigė, kad daugiau lankytojų sulaukia tos parduotuvės, kurios yra pakeliui iš mokyklų, darželių.

Kadangi proginių tortų „Bijola“ paruošė iš anksto, mokinių tėvams nereikėjo jų užsisakinėti specialiai. Įprastai proginį tortą reikia užsakyti maždaug prieš dvi savaites.

Užsuka ne tik moksleiviai, bet ir paatostogavę darbuotojai

Vienas iš kavinių tinklo „Coffee Inn“ įkūrėjų Nidas Kiuberis portalui lrytas.lt pasakojo, kad pirmadienį bendra apyvarta turėtų pakilti iki 30 proc.

Vyriškis tikino, kad į kavines užsuka ne tik moksleiviai ar studentai, bet ir po atostogų grįžę darbuotojai.

„Mums rugsėjo pirma yra ne tik moksleivių, bet ir sugrįžimo į darbą diena. Matome labai daug pažįstamų veidų – tai aplinkinių įstaigų darbuotojai, kurie šiomis dienomis grįžta iš atostogų ir užsuka į mūsų kavines“, - portalui lrytas.lt kalbėjo N.Kiuberis.

Ar „Coffee Inn“ daugiau lankosi moksleiviai, ar studentai, ar dirbantys žmonės, daugiausia priklauso nuo to, kokioje miesto vietoje yra kavinė – arčiau biurų pastatų ar mokymo įstaigų.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.