Rusijos ir Baltarusijos ekonominio karo auka tapo „Uralkalij“ akcininkas

Pagrindinis Rusijos įmonės „Uralkalij“ akcininkas Suleimanas Kerimovas tapo kaltinamuoju kompanijos generalinio direktoriaus Vladislavo Baumgertnerio byloje, paskelbta jo paieška. Apie tai praneša BELTA remdamasi Baltarusijos tyrimų komiteto informacija.

Pagrindinis Rusijos įmonės „Uralkalij“ akcininkas S.Kerimovas tapo kaltinamuoju.<br>EPA-ELTA nuotr.
Pagrindinis Rusijos įmonės „Uralkalij“ akcininkas S.Kerimovas tapo kaltinamuoju.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 2, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:48 PM

Kaip teigia Tyrimų komitetas, Suleimano Kerimovo ir Vladislovo Baumgertnero veiksmai padarė didelės žalos ne tik Baltarusijai, bet ir Rusijai. Medžiagą, liudijančią apie tai, Baltarusijos teisėsaugos pareigūnai ketina nusiųsti į Rusijos generalinę prokuratūrą.

Byla S.Kerimovui iškelta pagal straipsnį „Piktnaudžiavimas valdžia ir tarnybiniais įgaliojimais“. Anksčiau kaltinimai pagal tą patį straipsnį buvo pateikti V.Baumgertneriui. Jeigu kaltinimai bus įrodyti, ir S.Kerimovui, ir „Uralkalij“ generaliniam direktoriui gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo ir turto konfiskavimas.

 Baltarusijos teisėsaugos institucijos artimiausiu metu gali areštuoti Rusijos įmonės "Uralkalij" aktyvus, informuoja agentūra BELTA remdamasi kompetentingais šaltiniais.

Be to, "gali būti paskelbta informacija apie kitus pareigūnus, susijusius su machinacijomis "Baltarusijos kalio kompanijos" byloje", teigiama agentūros pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.