Ar gali dangoraižis išlydyti automobilį?

Grupė aukštų, stiklinių dangoraižių Londono centre dažnai minima blogu žodžiu už tai, kad užstoja peizažą. Bet dar niekas jų nebuvo apkaltinęs automobilio ištirpdymu. Iki šiol.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:30 PM

Martinas Lindsay tvirtina, kad intensyvi saulės šviesa, atspindėta „Walkie Talkie“ vadinamo daugiaaukščio, sugadino jo „Jaguar“. Automobilis buvo pastatytas kitoje gatvės pusėje ir kai vairuotojas grįžo prie savo mašinos, pamatė, kad kai kurios jos dalys atrodo tarsi  ištirpusios.

Automobilio savininkas BBC pasakojo, kad automobilį paliko vos valandai, o kai grįžo, pamatė, kad šoninis veidrodėlis, prietaisų skydelis ir „Jaguar“ ženkliukas išsilydė.

„Nepatikėtumėte, kad kažkas tokio gali nutikti. Jie turi kažką daryti“, - sakė M.Lindsay.

37 aukštų dangoraižio administratoriai tvirtino ieškantys atsakymo, ar saulės spinduliai galėjo sukelti tokius pažeidimus ir svarstė, kad gali būti kaltas saulės švietimo kampas šiuo metų laiku.

„Fenomeną sukėlė esamas saulės kelias danguje. Pagal pirminį modeliavimą galima spėti, kad spindėjimas itin aštrus 2 val. per dieną“, - pranešė pastatą prižiūrinti bendrovė „Land Securities and Canary Wharf“.

Kol specialistai neišsiaiškino tikslių mašinos apgadinimo priežasčių, laikinai uždarytos trys stovėjimo aikštelės.

Parengė Ilonas Staškutė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.