Krepšinio sirgaliai pinigais nesitaško – kavinėse perka alų ir pigius užkandžius

Šiandien – pirmosios Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynės. Lietuvos rinktinės pasirodymo su nekantrumu laukia ne tik sporto aistruoliai, bet ir miesto kavinės. Pergalės čempionate joms užtikrins didesnį klientų srautą ir neblogą pelną. Rinktinės užimamas pozicijas stebės ir policija – lietuvius lydint sėkmei, gatvėse patruliuos daugiau pareigūnų.

Sirgaliai krepšinio rungtynes stebi įvairiose kavinėse.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Sirgaliai krepšinio rungtynes stebi įvairiose kavinėse.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-09-03 19:32, atnaujinta 2018-03-01 14:15

„Šiais metais kartu su Beata Nicholson paruošėme specialų krepšinio čempionato patiekalą. Kaip visada kviečiame rungtynes stebėti į lauko terasą, kur yra didelis ekranas. Kažkokių didelių išskirtinumų nėra“, – sakė sporto baro „Stars And Legends“ direktoriaus pavaduotoja Reda Latišenkienė.

Sporto baras talpina apie 300 žmonių. Tiek sporto aistruolių ir tikimasi sulaukti: „Manau, kad panašiai ir bus. Kuo sėkmingesnis rinktinės žaidimas – tuo daugiau klientų ir didesnis pelnas mums.“

Stebi su bokalu

R.Latišenkienės teigimu, pelnas turėtų išaugti pastebimai: „Gal ne dvigubai, tačiau turėtų būti pastebimai didesnis. Lietuviai negaili pinigų alui, gal truputį taupo užkandžiams – juos renkasi pigesnius ir ne tokius riebius. Tiesa, krepšinis pakankamai intensyvus žaidimas, todėl nebūtų patogu valgyti kepsnį. Akys juk visą laiką nukreiptos į ekraną.“

Retkarčiais pasitaiko ir tokių sporto aistruolių, kurie užsisako vos vieną bokalą alaus: „Būna tokių, kurie iš viso neužsisako, bet tokių klientų nedaug. Arčiau ekranų esančios vietos turi minimalią staliuko sąskaitą. Reiškia, žmogus turi už tam tikrą sumą nusipirkti maisto ir gėrimų.“

Dirbs daugiau žmonių

„Peržiūrėjome darbuotojų grafiką, norime, kad dirbtų kuo daugiau žmonių. Taip pat paruošėme specialų valgiaraštį, kad žmonės maisto gautų kuo greičiau. Atsižvelgėme į tai, kad ateis pakankamai daug žmonių ir jie norės valgyti. Sudarydami šį meniu mes įsipareigojame maistą patiekti kuo greičiau. Taip pat yra ir specialios akcijos gėrimams“, – pasakojo kavinių tinklo „Čili Holdings“ rinkodaros departamento direktorė Olga Belova.

Šių picerijų atstovės teigimu, klientų srautas per sporto renginius išauga: „Labai daug žmonių susirenka per finalus ir pusfinalius. Kokio srauto tikimės, sunku pasakyti. Tai priklauso nuo to, kaip pasirodys Lietuvos rinktinė, o to prognozuoti negali niekas.“

O.Belova sakė, kad per svarbias rungtynes, ypač tuomet, kai žaidžia lietuviai, kavinės būna sausakimšos: „Būna šimtaprocentinis lankytojų srautas.“

Toliau nuo centro – klientų mažiau

„Mūsų televizoriai jau yra senoki, todėl ruošiamės atnaujinti. Kai prasidės čempionatas, jau bus atvežti nauji televizoriai. Darbuotojų skaičiaus padidinti neketiname, nes žymaus lankytojų padidėjimo taip pat nėra. Klientų srautas pagausėja maždaug 10 procentų, ne daugiau. Ateina tie patys žmonės kaip visada, tik šįkart – žiūrėti krepšinio“, – sakė picerijų tinklo „Submarine“ bendraturtis Raimundas Kairys.

Centre yra tik dvi šio tinklo picerijos, todėl klientų srautas yra mažesnis. R.Kairio teigimu, picerija krepšinio sirgaliams ruošia įvairius pasiūlymus, loterijas.

„Mes ne sporto baras, todėl nedirbame vien dėl krepšinio sirgalių. Tai yra tam tikra lankytojų kategorija, kurie yra triukšmingesni, o jų vartojimas yra kitoks. Stengiamės išlaikyti tuos savo svečius, kurie mėgsta krepšinį – nenorime, kad jie nueitų kitur. O jeigu tuo metu ateina ir papildomų svečių – labai šaunu“, – sakė R.Kairys ir pridūrė, kad picerijoje bus vietų, kur bus galima pasislėpti nuo triukšmo.

Kavinės „Balti drambliai“ administratorė teigė, kad prieš kelerius metus įsigijo vieną plačiaekranį televizorių stebėti sporto varžybas. Čempionatui jie atsiveš dar vieną televizorių, tačiau papildomų investicijų nereikės – kavinės direktorius jį atsiveš iš namų.

Moka valdyti emocijas

„Vyksta patrulių instruktažas apie galimas grėsmes vykstant krepšinio čempionatui. Pareigūnai turės atkreipti dėmesį į tas vietas, kur vyks krepšinio rungtynių stebėjimas ir bus didesnė žiūrovų koncentracija. Pavyzdžiui, prie „Siemens“ arenos, Rotušės ir Katedros aikštėse, kavinėse. Pajėgas palaipsniui didinsime atsižvelgdami į mūsų rinktinės žaidimą ir rungtynių svarbą. Jeigu rinktinei sektųsi blogai, tai nebūtų ažiotažo ir kavinės paprasčiausiai ištuštėtų“, – sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Vytautas Grašys.

Pareigūnai itin džiaugsis mūsų krepšininkų sėkme – lietuviams laimint, krepšinio sirgaliai džiūgauja netrikdydami viešosios tvarkos.

„Lietuviai, kai laimime, moka valdyti emocijas, todėl didelių rūpesčių neturime. Dažniausiai viešoji tvarka pažeidžiama, kai sirgaliai girti pasirodo viešose vietose ir netinkamai elgiasi. Kažkokių ypatingų incidentų – pavyzdžiui, grupinių muštynių – neturėjome“, – patirtį, kai Europos krepšinio čempionatas vyko Lietuvoje, prisiminė V.Grašys.

Didžiausias pareigūnų dėmesys bus sutelktas į miesto centrą. Rotušės ir Katedros aikštėse pareigūnai viešąją tvarką užtikrins patruliuodami pėsčiomis, ekipažais ir riedžiais. Jeigu Lietuvos rinktinė pasieks finalą ar pusfinalius, bus pasitelkta ir raitoji policija, kuri tinkamiausia didelei miniai suvaldyti.

„Suprantame, kad lietuviams krepšinis yra lyg antra religija, todėl vienas kitas bokalas alaus didelio pavojaus visuomenei nepadarys. Jeigu policininkas pamatys, kad aistruolio linksmybes paskatino ne vien pergalė, bet ir tam tikras alkoholio kiekis, bet grėsmės jis nei sau, nei aplinkiniams nekelia, tai vargu ar pareigūnas prisikabins prie tokio sirgaliaus. Žinoma, turi būti saikas“, – sakė V.Grašys.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.