Lengva ranka dovanotas projektas tapo grėsme dosnuoliams

Šiaulių politikai nedrįso atšaukti sprendimo dovanoti ukrainiečiams arenos techninį projektą. Todėl netrukus šis ginčas, spėjęs patekti ir į Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratį, bus tęsiamas teisme.

Šiaulių arenos projektą padovanoję politikai gali atsidurti teisme.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių arenos projektą padovanoję politikai gali atsidurti teisme.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2013-09-03 06:00, atnaujinta 2018-03-01 14:36

Vyriausybės atstovo Šiaulių apskrityje Jono Novogreckio nurodymu arenos projekto dovanojimo aktas jau turėjo būti atšauktas pastarajame tarybos posėdyje.

Mat pažeisti net trys įstatymai ir Konstitucija, rašo „Lietuvos rytas”.

Tačiau vietos politikai nutarė pademonstruoti, kad jiems įstatymai – nė motais.

J.Novogreckio raštą šiauliečiai politikai buvo „pamiršę” – klausimas net nebuvo įtrauktas į posėdžio darbotvarkę.

Klaida buvo ištaisyta, kai sprendimo projektą atšaukti neteisėtą dovanojimo aktą parengė valdančiajai koalicijai nepriklausantis tarybos narys.

Tačiau tai nepadėjo atsitokėti – posėdyje postringauta apie viduramžius, tikinta, kad netgi nesąs pasirašytas techninio projekto dovanojimo aktas.

Galiausiai bandyta pagrasinti J.Novogreckiui – užsiminta, jog bus bandoma kreiptis į Vyriausybę, kad tarybos nariams neleidžiama sąžiningai ir laisvai atlikti savo pareigos.

„Reikalavau elgtis pagal įstatymą, – „Lietuvos rytui” kalbėjo J.Novogreckis. – Dabar laukiu oficialaus savivaldybės atsakymo, kad galėčiau priimti sprendimą dėl kreipimosi į teismą.”

Neaišku, kam dovanojo projektą

Skandalas kilo po „Lietuvos ryto” publikacijos apie tai, kad Šiaulių arenos projektą siekiama dovanoti privačiai kompanijai „United Basketball Investments”. Ji priklauso Ukrainos turtuoliams Ihoriui Kolomoiskiui ir Dmytro Buriakui.

Ukrainoje skelbiama, kad ši kompanija 2015 m. Europos krepšinio čempionatui Dniepropetrovske, Lvove ir Odesoje statys Šiaulių arenos klonus.

Ukrainiečiai prašė Šiaulių savivaldybės parduoti arenos projektą, bet šį prašymą šiauliečiai atmetė ir nutarė dovanoti.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad tai neteisėta. Tokį atsakymą Teisingumo ministerija buvo atsiuntusi dar prieš posėdį, bet dokumentas Šiaulių tarybos nepasiekė.

Iki šiol net neaišku, ką Šiauliai apdovanojo: kurią nors savivaldybę, Ukrainos krepšinio federaciją ar arenas statančius multimilijonierius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.