Turistams Lietuvoje įdomus tik Vilnius

Šiuo metu Lietuvoje lankosi mūsų šalį užsienyje reklamuojančių įmonių atstovai. Svečiai iš Vokietijos, Jungtinės karalystės, Skandinavijos, pietų šalių, Rusijos spaudos konferencijoje pasakojo, ką Lietuvoje dažniausia nori pamatyti turistai.

Dauguma (70-80 proc.) turistų Lietuvoje pamato tik Vilnių, o į kitus miestus ar vietoves nė neužsuka.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Dauguma (70-80 proc.) turistų Lietuvoje pamato tik Vilnių, o į kitus miestus ar vietoves nė neužsuka.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Sep 3, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:25 PM

Paaiškėjo, kad dauguma (70-80 proc.) turistų Lietuvoje pamato tik Vilnių, o į kitus miestus ar vietoves nė neužsuka. Ypač Vilnių mėgsta lenkų turistai - 80 proc. lenkų lankosi Lietuvoje dėl istorinių ir religinių priežasčių.

Turistus specialistai kiekvienoje šalyje vilioja kas kaip išmano – pasitelkdami žinomus žmones, pasakodami apie lietuvišką alų ar įrodinėdami, kad Lietuva – itin pigi šalis pasilinksminimams.

„Apskaičiavome, kad Lietuva vasarą yra viena iš pigiausių turizmo vietų pasaulyje. Sunkiausia yra turistams paaiškinti, kuo Lietuva skiriasi nuo Estijos ar Latvijos. Ypač suomiams, kuriems labiausia patinka keliauti į Estiją“, - spaudos konferencijoje antradienį kalbėjo Goranas Nilervalas, atstovaujantis Lietuvą Skandinavijoje.

Tuo tarpu iš Jungtinės Karalystės atvykusi Alison Cryer teigė, kad turistams dažnai pasakoja apie Martyną Levickį – lietuvį akordeonistą, prieš kiek laiko žaibiškai išgarsėjusį Anglijoje.

„Iš esmės, yra sudėtinga „parduoti“ tokį sudėtingą produktą kaip šalis, pasakojant tik apie vieną gerą jos savybę. Į Lietuvą vyksta labai skirtingi žmonės, tad kiekvienam apie ją pasakojame skirtingai. Vengiame apie Lietuvą pasakoti, kaip apie „pasilinksminimų sostinę“, į kurią galima važiuoti vien tik išgerti, pasilinksminti ir atšvęsti bernvakario. Tačiau apie alų ir kulinarinį paveldą papasakojame“, - kalbėjo A.Cryer.

Beveik visų šalių atstovai kaip didžiausius iššūkius minėjo dvi problemas – tiesioginių skrydžių į Lietuvą trūkumą ir menką turistų susidomėjimą kitais Lietuvos miestais.

Iš dalies Vilniaus populiarumą lemia ir tai, kad dažna kelionių agentūra šį miestą įtraukia į pažintinę ekskursiją po visas tris Baltijos šalių sostines. Be to, Vilniuje yra daug kultūrinių objektų, kuriuos mielai lanko tie turistai, kuriems mūsų šalies gamta nėra priimtina poilsiui – tai daugiau turistai iš Italijos, Ispanijos, Prancūzijos.

Tuo tarpu Rusijos atstovė pasakojo, kad kartais turistai vyksta į Lietuvą vien paragauti mūsų alaus.

„Daug rusų gali sunkiai atskirti Latviją, Lietuvą ir Estiją. Mūsų tikslas yra šias šalis atskirti vieną nuo kitos. Turistams pasakojame, kad Lietuvoje esanti Kuršių Nerijos dalis yra gražesnė, nei Kaliningrado srityje (juokiasi – Red.). Be to, pasakojame jiems apie lietuvišką alų – rusai dažnai vyksta į kitas šalis paskanauti alaus, nes Rusijoje jis nėra itin gardus“, - sakė Maria Grebennikova.

Lietuvoje užsienio šalių viešųjų ryšių specialistai lankėsi tam, kad geriau susipažintų su lankytinais šalies objektais.

Jau pusę metų Lietuvą užsienyje atstovauja ne savi specialistai, o vietinės viešųjų ryšių agentūros. Tokį žingsnį turizmo departamentas aiškino tuo, kad taip yra sutaupoma lėšų, neprarandant rezultatų.

„Labai sunku skaičiuoti statistiką, bet Lietuvos žinomumas išaugs tikrai. Poveikį tai turės ilgalaikį ir skaičiais tai vertinti sunku. Matome labai gerą turizmo pagyvėjimą Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje. Manome, kad šiemet nebekris atvykstamasis turizmas iš Lenkijos. Manome, kad mūsų eksperimentas pasiteisino“, - tvirtino Lietuvos valstybinio turizmo departamento direktorė Marija Balnienė.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.