Antrasis „Air Lituanica“ orlaivis - pakeliui į Lietuvą

Antrasis „Air Lituanica“ orlaivis jau įpusėjo kelionę į Lietuvą. Vilnių iš Brazilijos skrendantis lėktuvas „Embraer 175“ turėtų pasiekti ketvirtadienį ryte. Ši kelionė užtruks apie 40 valandų, orlaivio skrydžio plane yra du nusileidimai – Žaliojo Kyšulio salose ir Ispanijoje.

86 vietų „Embraer 175“ bus skraidinami keleiviai į Briuselį, nuo rugsėjo 20 dienos - į Prahą, nuo rugsėjo 21 d. - į Miuncheną.<br>A.Murauskaitės nuotr.
86 vietų „Embraer 175“ bus skraidinami keleiviai į Briuselį, nuo rugsėjo 20 dienos - į Prahą, nuo rugsėjo 21 d. - į Miuncheną.<br>A.Murauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Sep 4, 2013, 1:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:56 PM

Prieš pasiekdamas Vilnių „Air Lituanica“ orlaivių parko naujokas nusileis Žaliojo Kyšulio salų valstybės Atlanto vandenyne ir Ispanijos miesto Sevilijos oro uostuose. Lėktuvą į Vilnių parskraidina „Air Lituanica“ pilotas, jam talkina specialiai šiam skrydžiui pasamdytas antrasis pilotas.

86 vietų „Embraer 175“ bus skraidinami keleiviai į Briuselį, nuo rugsėjo 20 dienos - į Prahą, nuo rugsėjo 21 d. - į Miuncheną.

Pirmuoju „Air Lituanica“ orlaiviu – 76 vietų „Embraer 170“ - keleiviai bus skraidinami į Amsterdamą ir Berlyną.

Brazilijos pasididžiavimo, „Embraer“ kompanijos tinklalapyje galima išvysti orlaivį su „Air Lituanica“ atributika. „Embraer“ sveikina „Air Lituanica“ tapus dar vienu mūsų lėktuvų operatoriumi Šiaurės Europoje“, - rašoma kompanijos pranešime spaudai.

76 vietų orlaivis „Embraer 170“ visuomenei pristatytas 2001-ųjų spalį. 2003-iųjų birželį kompanija supažindinta su antruoju naujos komercinių lėktuvų kartos modeliu 86 vietų „Embraer 175“.  Būtent tokiais dviem lėktuvais „Air Lituanica“ pradeda savo komercinę veiklą.

Šie du modeliai bei 93 ir 124 vietas turintys E190 ir E195 leido JAV oro linijoms sunkmečiu sumažėjus keleivių apkarpyti išlaidas.

Mažesnis vietų skaičius – „Embraer“ pranašumas prieš „Boeing“ ar „Airbus“, kurių lėktuvų kabinose telpa bent 150 keleivių.

„Embraer“ kompanijos lėktuvu „Embraer Legacy“ skraido „Formulės 1“ lenktynininkas Rubensas Barrichello. Jos prekės ženklo ambasadorius – aktorius Jackie Chanas, padėsiantis kompanijai pristatyti VIP serijos lėktuvų liniją ne tik Kinijoje, bet ir visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.