„Lego“ tapo antra didžiausia pasaulyje žaislų gamintoja

Spalvotais „Lego“ kubeliais garsėjanti Danijos bendrovė „Lego“ tapo antra didžiausia pasaulyje žaislų gamintoja, pranešusi apie 13 proc. padidėjusius pardavimus. Apie tai informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 5, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:16 PM

„Lego“ per šešis mėnesius iki šių metų birželio pardavė žaislų už 1,8 mlrd. JAV dolerių, beveik 13 proc. daugiau, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu.

Anot bendrovės, jos pirmojo pusmečio pelnas siekė 550 mln. dolerių.

Kompanijos savininkas - turtingiausias Danijos žmogus Keldas Kirkas Kristiansenas (Kjeld Kirk Kristiansen), „Lego“ steigėjo anūkas.

JAV žaislų gamintoja „Mattel“ yra didžiausia pasaulyje žaislų gamintoja.

„Lego“ pardavimus žymiai pagerino jo naujasis produktas „Legends of Chima“. „Lego“ vykdomasis direktorius Jorgenas Vigas Knudstorpas pažymi: „Puikūs rezultatai, atsižvelgiant į bendras tendencijas pasaulio žaislų rinkoje, nes metų pradžioje didžiausiose ir brandžiausiose Šiaurės Amerikos, Europos ir Japonijos rinkose pardavimai buvo gana vangūs“.

Lėtus pardavimus Europoje ir JAV kompensavo pagyvėjimas Azijoje, kur žaislų pardavimai pirmąjį pusmetį padidėjo 35 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.