Naujamiestis atgimsta: vietoje duonos kepyklos kyla naujas kvartalas

Butas sostinės centre su vaizdu į Gedimino pilį, ramiais kaimynais, parko žaluma bei kitomis pramogomis kelių šimtų metrų atstumu. Atrodo, tokia būtų standartinė, miesto centre apsisprendusio gyventi, buto pirkėjo svajonė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:20 PM

Deja, pagal šiuo metu parduodamų butų kainų vidurkį, Vilniaus Senamiestis užtikrintai pirmauja brangiausių Lietuvos rajonų saraše, tad ką daryti ieškantiems kompromiso tarp centrinės lokacijos sostinėje ir racionalios kainos?

Senamiesčio pašonėje sparčiai atsinaujinantis, naujakurių bei nuomininkų vis labiau mėgstamas Naujamiestis tampa akivaizdžiu atsakymu į šį klausimą. Nors Rotušės aikštės bei Trakų gatvės stogų ir nesimato pro čia statomų naujų daugiabučių langus, pėsčiomis juos galima pasiekti vos per 10-15 minučių.

Šis Vilniaus rajonas vis labiau traukia tuos, kurie vertina gyvenimo miesto centre kokybę bei patogumus. Juk daug smagiau po darbo su šeimos nariais susitikti sporto klube ar kine šalia namų, vaikus į darželį nuvesti ir pasiimti pėsčiomis negaištant laiko ir neeikvojant degalų automobilių spūstyse. Dar geriau, jei ūgtelėjusių atžalų nereikia niekur vežioti – gyvenant miesto centre ir mokykla, ir pomokyklinė veikla, ir laisvalaikis su bendraamžiais ranka pasiekiami – nereikia derintis prie tėvų grafiko, prašyti pavėžėti.

Pokyčių metai

Naujamiesčio senbūvių akis paskutiniais metais džiugina ryškūs teigiami pokyčiai: savivaldybės sutvarkytos pagrindinės gatvės, atnaujintos Vingio parko visuomeninės erdvės, vienas po kito kylantys dailūs daugiabučiai, renovuojami senieji pastatai.

Sovietmečiu čia stovėję pramonės objektai, jau kuris laikas virsta išskirtinėmis gyvenamosiomis erdvėmis – loftais arba juos nugriovus statomi modernus, ekonomiškai efektyvūs daugiabučiai. Pavyzdžiui, Savanorių prospekte buvusią duonos kepyklą nugriovusi bendrovė „Vilbra“ vasaros pabaigoje pradėjo statybas – čia vystomas trijų daugiabučių kvartalas „Naujamiesčio namai“, kurio pagrindiniu akcentu taps medžiais ir suoliukais puošta pėsčiųjų alėja, sujungsianti ramią A.Vivulskio gatvę su judriuoju Savanorių prospektu.

Bendrovės „Vilbra“ direktorius Vygantas Brajis džiaugiasi galėdamas prisidėti prie Naujamiesčio žemėlapio atnaujinimo – tai jau trečiasis stambus šios įmonės NT projektas šalia sėkmingai veikiančio „Vilbra“ verslo centro Švitrigailos gatvėje bei 2012 metais baigto statyti ir pilnai apgyvendinto daugiabučio „Konarskio butai“ .

„Daug naujos statybos namų Vilniaus centre yra įspraudžiami į gana ribotus sklypus. Projektas „Naujamiesčio namai“ yra išskirtinis tuo, kad čia vystomas ne vienas daugiabutis, o visas kvartalas.

Oriantuojamės į šeimą ir jos kokybišką laisvalaikį, mūsų tikslas yra pasiūlyti ne tik racionaliai išplanuotus, šviesius bei jaukius butus, bet ir sukurti kuo malonesnę, gražesnę aplinką turimoje sklypo erdvėje. Tikimės, kad „Vilbra“ statomuose namuose būstus įsigijusiems vilniečiams būtų smagu leisti laiką kiemo ribose ir už jų, burtis į bendruomenes, socializuotis aplink namus esančioje patrauklioje erdvėje“, pasakoja V.Brajis.

Protinga investicija

Aktyvėjant nekilnojamo turto rinkai, didėjant pardavimams būsto sektoriuje pastebimas ir augantis skaičius pirkėjų, įsigyjančių butą nuomai. Tokios investicijos perspektyva Naujamiestyje yra daugiau nei gera - juk sostinės centras visuomet liks populiarus, o stebint paskutiniais metais čia vykstančias teigiamas atsinaujinimo tendencijas, būsto vertė ir nuomos kaina čia turėtų kilti žymiai užtikrinčiau nei kituose sostinės miegamuosiuose rajonuose.

NT brokeris Aurelijus Jasevičius patikslina, kad šiandien norintys Naujamiestyje išsinuomoti 2-iejų kambarių, apie 60 kvadratinių metrų  butą naujesnės statybos name mokės nuo  1700 Lt per mėnesį.  Pasak Aurelijaus, net ir krizės metu Naujamiestyje bei Senamiestyje esančių butų nuomos kainos laikėsi stabiliausiai lyginant su kitais Vilniaus rajonais.

„Į butą investavęs ir jį išnuomoti nusprendęs pirkėjas šiuo metu gali tikėtis 5-7 procentų grąžos“, sako Aurelijus ir prideda, kad norint gauti kuo didesnę grąžą geriau investuoti į naujos statybos name esantį butą, nes jų paklausa visada didesnė, o nuomos kaina aukštesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.