„Small Planet Airlines“ atnaujina orlaivių parką

Baigusi 2013 metų vasaros sezoną atostogų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ grąžins 2 seniausius lėktuvus jų savininkams. Vietoj jų bendrovė jau pasirašė sutartis dėl 3 naujesnių „Airbus A320-220“ orlaivių. Iš viso kitąmet aviakompanijos orlaivių parką sudarys 10 orlaivių, iš kurių vienas lėktuvas bus rezervinis.

Iš viso kitąmet "Small Planet Airlines" orlaivių parką sudarys 10 orlaivių, iš kurių vienas lėktuvas bus rezervinis.<br>V. Balkūno nuotr.
Iš viso kitąmet "Small Planet Airlines" orlaivių parką sudarys 10 orlaivių, iš kurių vienas lėktuvas bus rezervinis.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 11, 2013, 1:49 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:05 AM

Rugpjūčio pabaigoje „Small Planet Airlines“ pasirašė sutartis su kompanijomis „Aircastle“ ir „CIT Aerospace“ dėl 3 orlaivių „Airbus A320-220“ ilgalaikės nuomos. Vienas iš jų nuo kitų metų pavasario skrydžius vykdys iš Lietuvos, kitas – iš Lenkijos, o trečias – bus rezervinis.

„Iki kitų metų vasaros skrydžių sezono dar nemažai laiko, tačiau jam ruoštis pradedame jau dabar – iš anksto pasirašę sutartis dėl trijų A320-220 nuomos, galime planuoti kitų metų skrydžių maršrutus ir būti garantuoti, kad naujo sezono startas bus sklandus“, – teigė „Small Planet Airlines“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Pasak „Small Planet Airlines“ vadovo, rezervinio lėktuvo įsigijimas leis operatyviau reaguoti į nenumatytus skrydžių sutrikimus ir stipriai sumažins ilgų skrydžių vėlavimų grėsmę.

„Kai „Small Planet Airlines“ orlaivių parką sudarė 3-4 lėktuvai, negalėjome sau leisti prabangos turėti ir rezervinį lėktuvą. Tačiau kompanijai plečiantis, rezervinis lėktuvas tapo įmanomas. Tokio lėktuvo turėjimas bus didelis konkurencinis pranašumas prieš mažesnes avialinijas“, – komentavo V. Kaikaris.

Naujų „Airbus A320-220“ nuoma – „Small Planet Airlines“ vykdomos orlaivių atnaujinimo programos dalis. Per 3 metus bendrovė sumažino „Boeing 737-300“ orlaivių kiekį nuo 4 iki 1, o besiplėsdama didžiosiose Europos rinkose naujesnių „Airbus A320“ lėktuvų kiekį padidino nuo 2 iki 9.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.