Vilniaus senamiestyje - svetingi Jamaikos stiliaus namai

Alternatyva „Facebook“. Taip Jamaikos stiliumi Vilniaus senamiestyje įrengtus nakvynės namus vadina jų įkūrėjai, prisiekę keliautojai Rimvydas Bartkus ir Vytautas Laucius.

Nauji nakvynės namai Vilniaus senamiestyje: trylika ryškių kambarių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Nauji nakvynės namai Vilniaus senamiestyje: trylika ryškių kambarių.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos ryto" televizija

Sep 11, 2013, 8:31 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 7:38 AM

Nors ryškiomis spalvomis išmargintas hostelis reikalauja nemažai dėmesio, vyrai nemeta ir prieš tai turėtų darbų baldų pramonėje bei kino studijoje.

„Pats daug keliauju, ne kartą nakvojau taip vadinamose backpackeriuose - keliautojų su kuprinėmis vietų. Po kelionės į Meksiką gimė man idėja kažką panašaus sukruti Lietuvoje. Juolab, kad čia pasidairęs supratau, jog nakvynės paslauga nėra nepilnai realizuota ir tikrai tą galima daryti geriau. Tada pasikviečiau kolegą Vytautą ir mes čia per tris savaites įrengėm tokį mielą hostelį, kurį dabar renkasi užsienio jaunimas ir ne tik jaunimas“, - sakė Rimvydas.

Daugiausia svečių atklysta iš Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos. Pasitaiko ir japonų, brazilų, meksikiečių, atvykėlių iš Argentinos, Kosta Rikos.

„Turim 1000 kvadratinių metrų, tai juos visus reikia apstatyti.  Paprastai 100 kvadratinių metrų butui įrengti reikia mažiausiai 50 tūkst. Bet mums pavyko kur kas pigiau, į įrengimą investavome apie 50-100 tūkst. litų“, - džiaugėsi verslininkai.

Kambariams reikalingus daiktus jie įsigijo sendaikčių turguose, juos dovanojo draugai. Tiesa, yra ir specialiai kurtų tik šiems nakvynės namams, kone svarbiausias jų – Jamaikos dainininko ir kompozitoriaus Bobo Marley atvaizdas. Jį penkių menininkų komanda sukūrė per savaitę.

Šalia nakvynės namų R.Bartkus ir V.Laucius atidarė ir barą.

„Iš nakvynės namų nepraturtėsi, tai labiau hobis. Puiku, kai susirenka jaunimas iš viso pasaulio, dalijasi informacija. Tai savotiški mainai. Tarsi feisbukas, tik pas mus jis realus“, - sakė verslininkai.

Jie tikisi, kad per tris aukštus įsikūręs ir trylika erdvių kambarių siūlantys namai sulauks palankių klientų vertinimų ir bus rekomenduojami užsieniečių lankomiausiose interneto svetainėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.