„Wizz Air“ iš Vilniaus skraidys į Kutaisį Gruzijoje ir Korfu salą

Vengrai žadėjo trečiadienį pranešti naujieną, kuri padarys didelę įtaką Lietuvos aviacijai ir turizmo verslui. Jų naujos skrydžių kryptys iš Vilniaus – Kutaisis Gruzijoje nuo balandžio ir Korfu sala kitą vasarą.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Sep 18, 2013, 2:42 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:59 AM

„Mes turime patirties Gruzijoje. Mūsų skrydžiai patogūs ne tik norintiems nukeliauti į Gruziją, bet ir gruzinams, norintiems atskristi į Europą“, - sakė „Wizz Air“ generalinis direktorius Jozsefas Varadi. Jis tikras, kad 2014-ųjų vasarą lietuvius trauks ilsėtis ir Korfu sala Graikijoje.

Į Kutaisį iš Vilniaus vengrai pradės skraidyti nuo kitų metų kovo 31 dienos pirmadieniais ir penktadieniais, į Korfu – nuo birželio 15 dienos šeštadieniais. Bilieto kaina prasidės nuo 139 litų.

Pusketvirto tūkstančio metų skaičiuojantis Kutaisis nuo sostinės Tbilisio nutolęs 200 kilometrų.

Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadze tikra, kad lietuvius turėtų sužavėti ne tik jos šalies gamta, bet ir galimybė pasimėgauti gardžiais patiekalais, susipažinti su tautiniais šokiais.

„Noriu padėkoti už gerą žinią. Tai yra svarbu ne tik Lietuvos mastu, bet ir regionine prasme. Tai rodo, kad mūsų šalis yra ta, kuri gali pasiūlyti išskirtinių krypčių. Tai didina Lietuvos patrauklumą, ypač kai kalbame apie Baltarusiją, Latviją, Lenkiją ir Kaliningrado sritį Rusijoje“, - kalbėjo susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas.

   „Gruzija – labai svarbi kryptis. Lietuva istoriškai seniai palaiko gerus ryšius su Gruzijoje. Mūsų verslas mato galimybių toliau plėstis Gruzijoje. Negalima nepaminėti ir žavingos šios šalies gamtos“, - kalbėjo A.Šliupas.

Anot jo, Graikija – viena populiariausių krypčių tarp lietuvių poilsiautojų, tad ši kryptis turėtų sudominti tuos, kurie linkę savarankiškai planuoti atostogas.

„Wizz Air“, anot viceministro, daugiausia Lietuvoje savo orlaivių laikanti aviacijos įmonė.  Iš Vilniaus ji skraidys 16 krypčių vienuolikoje valstybių.

Taip pat "Wizz Air" užsimojo padidinti skrydžių skaičių jau pasiteisinusiomis kryptimis - į Barseloną jie skraidys nebe 2, o 3 kartus per savaitę, į Eindhoveną skrydžių skaičius padidės nuo 3 iki 4 kartų, Londono Lutono oro uostą - nuo 11 iki 13, Milano Bergamą - nuo 3 iki 5, Paryžiaus Bovė - nuo 2 iki 3 kartų per savaitę.

„Wizz Air“ turi 16 bazių devyniose valstybėse. Šiemet bendrovė tikisi turėti 12,3 mln. keleivių. Turi 45 orlaivius 'Airbus”. Ši bendrovė skraido į 35 šalis 290 maršrutų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.