ES tikslas – laiku patvirtintas trilijono eurų biudžetas

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius su Vilniuje viešinčiais Europos Parlamento (EP) Biudžeto komiteto nariais ir pirmininku Alainu Lamassoure aptarė Europos Sąjungos biudžeto - 2014-2020 m. daugiametės finansinės programos (DFP) - ir susijusių teisės aktų patvirtinimo ir įgyvendinimo klausimus.

Daugiametės finansinė programa siekia 960 mlrd. eurų.<br>123rf nuotr.
Daugiametės finansinė programa siekia 960 mlrd. eurų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-19 13:06, atnaujinta 2018-02-22 01:05

Pasak užsienio reikalų ministro, būtina dėti visas pastangas, kad DFP ir visi įgyvendinamieji teisės aktai būtų patvirtinti laiku.

„Patvirtinus daugiametę finansinę programą, bus žengtas reikšmingas žingsnis užtikrinant ES piliečių gerovę. Didelės lėšos bus skiriamos darbo vietų kūrimui, verslo galimybių gerinimui, žemės ūkio išmokoms, mokslinių tyrimų ir inovacijų skatinimui bei kitoms sritims. Taigi esame įsipareigoję ES piliečiams laiku patvirtinti biudžeto programas“, - sakė užsienio reikalų ministras L.Linkevičius.

DFP siekia beveik trilijoną eurų (960 mlrd. eurų). Lietuvai, kaip Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančiai valstybei, itin svarbus sėkmingas EP ir ES Tarybos bendradarbiavimas. Kad DFP įsigaliotų, būtinas tiek EP, tiek ES Tarybos pritarimas.

Į komiteto narių vizito programą taip pat įtraukti susitikimai su Prezidente Dalia Grybauskaite ir su Seimo Biudžeto ir finansų bei Europos reikalų komitetų nariais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.