Ką daryti, kad darbas nepaverstų zombiais?

Būna dienų, kai atrodo, jog darbe aplinkui – vien zombiai. Ir jūs pats – ne išimtis. Prisipažinkite, tikrai pažįstate šitą jausmą. Ką galime padaryti ar, kaip tik, – ko nedaryti, kad į zombių būseną panirtume kiek galima rečiau, pataria salary.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2013, 5:54 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:41 PM

Dirbkite komandoje

Seniai aišku – žmogui reikia kitų žmonių. Suprantama, kiekvienas grupėje turi savo užduotis ir tempia jas ant savo kupros. Kai kiekvienas komandoje žino savo vaidmenį ir tai, ko iš jo tikimasi, suvaldyti veiksmą darosi gerokai paprasčiau. Žodžiu, dirbdamas komandoje jūs atliekate savo darbą, jūsų kolega – savo, o visa kita stoja į vietas.

Visuomet turėkite planą

Spontaniškumas ir tinkamo plano neturėjimas gali būti pražūtingi. Geras planas vertas aukso. Priešingu atveju rizikuojate, jog darbai praris jus gyvus.

Megzkite svarbius ryšius

Lengva pasiduoti minčiai, jog kiekvienas kovoja už save. Tačiau pokalbio dėl darbo sėkmė ar paskatinimo pelnymas neretai priklauso nuo to, ką pažįstate. Kuo daugiau vertingų ryšių užmegsite, tuo didesnes galimybes turėsite pasinaudoti jais ateityje.

Spręskite ryžtingai

Jei mažiau gaištume planuodami susitikimą, kuriame planuosime susitikimą, kuriame kalbėsime apie tai, kad susitikimai suėda per daug laiko, galėtume būti produktyvesni.

Jei jums gyvybiškai svarbu, kad sprendimas būtų priimtas laiku, venkite analizių, kurių rezultatas bus vienas – paralyžius.

Judėkite į priekį

Galbūt turite bendradarbių, kurie savo metu sužibėjo. Tačiau jų metas praėjo. Būna, jog dėl sunkiai paaiškinamų priežasčių kai kurių darbuotojų smegenys ima ir išsijungia. Tuomet darbas jiems neberūpi. O toks požiūris užkrečiamas. Jei norite, kad jums pasisektų, atsikratykite balasto. Tuomet visi tie, kuriems vis dar rūpi jų ateitis, gali išgyventi ir klestėti. Pakumščiuokite kolegas, kurie vis dar rodo iniciatyvą ir suremkite pečius, kad darbas judėtų.

Venkite tarnybinių romanų

Meilė priverčia suktis pasaulį, tačiau ar verta romantiškus santykius puoselėti darbe? Romantiški jausmai nedidelėse grupėse sukelia nepatogumo jausmą, įtarumą ir pavydą. Darbe verčiau susitelkti į rezultatus.

Būkite stiprus lyderis

Lyderis gali suklysti, tačiau jei jis laiku susigriebia, gali pasitaisyti ir užvesti komandą ant tinkamo kelio.

Bet nepamirškite, jog niekam nepatinka tokie veikėjai, kurie manosi žiną viską ir sužlugdo visų kitų idėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.