Per dvejus metus Ukraina išnaudojo 40 proc. valstybės aukso atsargų

Per pastaruosius dvejus metus Ukraina, siekdama išlaikyti valiutos kursą, išleido 16 mlrd. JAV dolerių, t. y. 40 proc. visų šalies aukso atsargų. Apie tai praneša buvęs finansų ministras Viktoras Pinzenikas, praneša „RIA Novosti“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:52 PM

Anot jo, tai padėjo Ukrainos grivinos kursą JAV dolerio atžvilgiu išlaikyti stabilų: 8 grivinos už dolerį. Buvęs ministras pridūrė, kad Ukraina neturi teisės naudoti aukso atsargų, nes jos ir taip per daug mažos trumpalaikių valstybės skolų atžvilgiu.

Politikas pareiškė, kad JAV dolerio kursą vis tiek teks mažinti, o kuo vėliau tai bus padaryta, tuo didesnė grėsmė kils nacionalinei ekonomikai.

Rugsėjį tarptautinė reitingų agentūra „Moody's“ nusprendė sumažinti šalies skolinimosi reitingą iki „Caa1“. Tokio žingsnio imtasi dėl sunkios padėties valstybės finansų sektoriuje. 2014 metais Kijevas turės išmokėti 10 mlrd. JAV dolerių užsienio skolą, o ją grąžinti bus vis sunkiau, nes smunka šalies ūkis: bendrasis šalies vidaus produktas mažėjo du pastaruosius ketvirčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.