Ar sugrįžtumėte iš emigracijos už 1500 litų?

Kad žmonės grįžtų į šalį, pasak Boguslavo Gruževskio, pirmiausia reikia tinkamų darbo sąlygų ir atlyginimų – bent 1,5 tūkst. litų į rankas ir daugiau, praneša lrt.lt.

Daugiau nuotraukų (1)

LRT radijo laida „60 minučių“

Oct 1, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:16 PM

Darbo ir socialinių tyrimų instituto vadovas teigia, kad emigrantus traukia Lietuvoje besistabilizavusios sąlygos. Tuo metu augimo galimybės Jungtinės Karalystės, Airijos rinkoje nėra tokios patrauklios.

„Reikalingos darbo sąlygos, tinkami atlyginimai. Galimybė dirbti ir uždirbti. Kalba eitų apie 1,5 tūkst. [litų] į rankas ir daugiau. Ir stabilumas – kad žmonės matytų tam tikrą socialinių įsipareigojimų stabilumą“, – teigia B.Gruževskis.

B.Gruževskis pabrėžia, kad 60 proc. žmonių išvyko ne todėl, kad neturėjo darbo, o todėl, kad norėjo gauti didesnes pajamas. Lietuvoje dabar yra per 20 tūkst. laisvų darbo vietų.

„Nepasitenkinimas socialiniu teisingumu dažnai susiformuoja todėl, kad pastangos tiesiogiai nelemia pajamų“, – LRT radijo laidai „60 minučių“ teigia B.Gruževskis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.