Kaip išsimiegoti lyg ant puraus debesies? Penki patarimai

Dažnai sapnuojate košmarus? Taip? Tuomet pabandykite pakeisti savo miegamąjį. Kaip išsimiegoti   lyg ant puraus debesies, lrytas.lt skaitytojams pataria  namams skirtų lietuviškų prekių parduotuvės vadovė Sigita Jurgelionytė. „Savo versle miego kokybei skiriame daug dėmesio”, - patikino ji.

Naujoje parduotuvėje galima įsigyti viską, ko reikia geram miegui.
Naujoje parduotuvėje galima įsigyti viską, ko reikia geram miegui.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:51 PM

Natūralios medžiagos

Miego kokybei, kalbant apie išorines priemones (ne apie vidines: stresas ar nešvari sąžinė) – svarbu susikurti tinkamą aplinką iš kuo natūralesnių medžiagų. Išvėdintą miego patalpą S.Jurgelionytė taip pat priskiria prie natūralių miego sąlygų.

Lova

Kitas svarbi priemonė geram miegui yra lova. Kaip teigia Sigita lovą geriausiai rinktis iš natūralios medienos. Idealu, jeigu galite sau leisti lovą iš ąžuolo masyvo. Ąžuolas dar nuo seniausių laikų vertinamas ne tik dėl savo tvirtumo bei ilgaamžiškumo, bet ir dėl savo gydomųjų savybių. Liaudies medicinoje ąžuolas naudojamas - nuo žievės, lapų iki gilių. Jeigu savo miegamoje patalpoje išsirinksite ir spinteles ar komodas iš natūralaus medžio, tai tik dar labiau praturtinsite savo miego aplinką. Venkite įvairių plastiko detalių ar konstrukcijų”.

Čiužinys

Be abejo, svarbiausias dalykas geram miegui - čiužinys. S.Jurgelionytei klientai dažnai pasiskundžia, kad turi per kietą kietą, per minkštą, duriantį ar gumbuotą čiužinį. Todėl ji visada turi ką jiems pasiūlyti.

Viskoelastinis čiužinys tik mėgstantiems minkštai miegoti. Beje, jis idealiai tinka ir dažnai miegantiems ant pilvo.

„Taip pat turime ir ortopedinių viskoelastinių čiužinių, kurie ypač tinka turintiems stuburo problemų arba mėgstantiems miegoti ant kietesnio pagrindo. Dar svarbu paminėti, jog išskirtinis viskoelastinių čiužinių ypatumas - reagavimas į žmogaus kūno temperatūrą ir atskirus kūno atramos taškus. Priklausomai nuo skirtingo atskirų žmogaus kūno dalių atramos poveikio ir temperatūros  šis porolonas tampa minkštesnis labiau spaudžiamose ir šiltesnėse vietose”, - pasakoja S.Jurgelionytė.

Pagalvė

Kai kurie žmonės mėgsta miegoti be pagalvės. “Tiems, kurie be pagalvės negali užmigti, visada rekomenduojame pagalves, kurios miegant sukuria purumo jausmą bei leidžia geriau cirkuliuoti orui. Turime viskoelastinių pagalvių, kurių kraštai skirtingų aukščių. Taip pat prekiaujame pagalvėmis, kurios yra išlietos iš viskoelastino ir be vadinamo – ortopedinio išformavimo “bangos”, tačiau tokia pagalvė vis tiek prisitaiko prie miegančiojo. Tiek pagalvėms, tiek čiužiniams naudojame Lietuvoje gaminamą viskoelastiną, kurio elastingas porolonas sudarytas iš atvirų porų, o tai leidžia laisvai kvėpuoti galvos ar kūno oda”, - kalbėjo parduotuvės vadovė.

Patalynė

Geram miegui yra dar viena svarbi smulkmena – patalynė. “Jeigu tik galite sau leisti – įsigykite patalynę iš natūralios vilnos, medvilnės ar lino. Beje, patalynė siuvama iš minkštinto lino, tad nereikėtų bijoti, kad jis šiurkštus.

„Visko ko reikia miegui – galime pasiūlyti, tik pusryčių į lovą – ne“, - šmaikštauja S.Jurgelionytė.

Parengė Evelina Tamulaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.