Lietuva ir visa Europa nuo afrikinio kiaulių maro ginsis dar viena priemone

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad, įgyvendinant afrikinio kiaulių maro prevencijos ir apsaugos priemones, pradedama įrengti laukinius gyvūnus (šernus) atbaidančių repelentų laikiklius pasienio ruože su Baltarusijos Respublika. Spalio 1 dieną pirmieji laikikliai su repelentais išdėstyti 30 kilometrų pasienio ruože Vilniaus rajone.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:45 PM

Laukinius gyvūnus atbaidantys ir taip jų migraciją ribojantys repelentai – cheminės medžiagos, kurių skleidžiamas kvapas atbaido konkrečios rūšies laukinius gyvūnus. Repelentų poveikis nėra ilgalaikis, todėl jų naudojimui tikslingai pasirinktas laikotarpis, kai rudeninė šernų migracija yra intensyviausia.

„Repelentų naudojimas pasienio su Baltarusijos Respublika ruože pasirinktas kaip alternatyva fiziniam barjerui – tvorai. Tai praktiška ir greitai įgyvendinama priemonė, gana veiksmingai apsauganti nuo laukinių gyvūnų migracijos. 50 procentų repelentams įsigyti ir išdėstyti reikalingų sąnaudų bus kofinansuojama Europos Sąjungos lėšomis“,- sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

Artimiausiomis dienomis repelentai bus išdėstyti rizikingiausiame ruože su Baltarusijos Respublika, esančiame arčiausiai oficialiai patvirtinto afrikinio kiaulių maro židinio Gardino srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.