Paskolas daugiabučiams renovuoti greičiausiai dalins dar vienas bankas

Laukiama, kad kreditus daugiabučių renovacijai dalins ne tik Šiaulių bankas, Viešųjų investicijų plėtros agentūra, bet ir SEB bankas. Tai leistų tikėtis pigesnių paskolų nei tuomet, kai kreditus būstui renovuoti dalino tik Šiaulių bankas.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Oct 1, 2013, 12:26 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:06 PM

„Su SEB vyksta derybos dėl 10 mln. eurų. Jie aname modelyje nebuvo aktyvūs finansiniai tarpininkai, todėl šiam bankui reikia pasirengti naują produktą", - Vyriausybėje sakė Aplinkos viceministrė Dalia Matonienė.

Viceministrė tikisi, jog SEB bankas įsijungs į paskolų renovacijai dalinimo procesą.

„SEB bankas svarsto galimybę prisidėti prie daugiabučių namų renovavimo projektų finansavimo, tačiau labai svarbu, kad būtų nustatytas veiksmingas finansavimo modelis. Šiuo metu vykstančios derybos su Aplinkos apsaugos ministerija dėl galimos finansavimo tvarkos ir finansinių sąlygų dar nėra baigtos, tačiau tikimės, kad pavyks rasti abiems pusėms tinkamą sprendimą“, - portalui lrytas.lt sakė SEB banko Prezidento pavaduotojas ir Mažmeninės bankininkystės tarnybos direktorius Virginijus Doveika.

Šiais metais, premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, jau baigti renovuoti 26 gyvenamieji namai, 80 renovuojami dabar, 640 projektų paruošta renovacijai.

„Kitais metais tempas bus didesnis. Tikėjomės, kad Vilnius, Kaunas ir Klaipėda į renovaciją įsijungs labai aktyviai, tačiau šie trys miestai startavo gerokai vėliau, palyginti su kitomis savivaldybėmis. Tikėjausi, kad rudenį Vilniuje prie šimto namų bus kranai“, - vylėsi premjeras.

Penktadienį Aplinkos ministerija pranešė, jog po to, kai buvo paskelbtas antrasis daugiabučių modernizacijos etapas, norą renovuoti pareiškė daugiau nei dvigubai daugiabučių namų nei jų buvo pirmajame etape.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.