Dėl tilto remonto į Klaipėdos senamiestį teks keliauti pėsčiomis

Klaipėdos miesto savivaldybė pagaliau pasiryžo suremontuoti tiltą per Danę. Byrančios jo konstrukcijos ramstomos jau kelerius metus. Krantine vaikštantys ir dviračiais važinėjantys žmonės su nerimu stebi tiesiog akyse griūvantį tiltą, kuriuo dieną ir naktį be perstojo rieda automobiliai. Judrią Pilies gatvę netrukus teks uždaryti, o į senamiestį vykti aplinkiniais keliais arba žingsniuoti pėsčiomis.

Remonto laukiantis Pilies tiltas jau baigia sugriūti.<br>E.Petkutės nuotr.
Remonto laukiantis Pilies tiltas jau baigia sugriūti.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Oct 2, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:53 PM

Remonto darbų pradžia derinama su dar vienu miestui svarbiu įvykiu. Po kelių savaičių tiltas paskutinį kartą pakils tam, kad upe galėtų praplaukti į buvusią vietą po remonto sugrįšiantis didysis burlaivis „Meridianas“.

Iš pagrindų atstatyti vadinamąjį Pilies tiltą planuota jau seniai, tačiau vis neatsirasdavo lėšų. Ir dabar Savivaldybės vadovai neslepia, jog itin brangiam projektui dalį pinigų gali tekti skolintis. Suremontuoti tiltą ir jo prieigas kainuos 11,5 mln. litų. Didžioji dalis lėšų skirta iš Kelių priežiūros bei plėtros programos.

„Už šias lėšas numatėme ne tik suremontuoti tilto konstrukcijas, bet ir sutvarkyti aplinką – privažiuojamųjų gatvių dalis, lietaus nuotekų tinklus, krantinių dalis, atramines sienutes, laiptus, apšvietimo įrangą, tilto valdymo patalpas, taip pat dalį Karlskronos aikštės“, - vardijo Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė.

Tilto remontas, kuris truks trejus metus, smarkiai pakoreguos eismą miesto centre. Tačiau šiemet uždaryti vienos pagrindinių gatvių neplanuojama. Pirmiausiai numatyta remontuoti tilto atramines dalis. Automobilių eismas Pilies gatve turėtų būti uždraustas kitų metų kovą. Tada tiltas bus pakeltas.

Tam, kad gyventojai ir miesto svečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų, ketinama statyti laikiną tiltą per Danę pėstiesiems ir dviratininkams. Jis bus įrengtas Žvejų gatvėje, ties buvusios Senosios perkėlos krantine.

Pagrindinius tilto remonto darbus planuojama užbaigti iki kitų metų pabaigos. 2015-aisiais bus tvarkomos jo prieigos. Teigiama, jog užbaigus grandiozinį projektą ši miesto centro dalis pasikeis neatpažįstamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.