Gruzija kviečia lietuvius

Keturi metų laikai, kaip ir Lietuvoje, tačiau visų jų teikiamais pranašumais galima mėgautis kone vienu metu. Šitaip lietuvius į savo šalį vilioja gruzinai. Nors šiemet per 8 mėnesius Gruziją aplankė 4 tūkst. lietuvių, mūsų šalį Gruzijos nacionalinė turizmo administracijos vadovas Giorgi Sigua vadina viena svarbiausių turizmo rinkų. Praėjusiais metais Gruzijoje viešėjo 5,2 tūkst. lietuvių.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Oct 3, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:48 PM

Lyg patvirtindami tokį Gruzijos užmojį vengrų žemų sąnaudų bendrovė „Wizz Air“ prieš porą savaičių paskelbė nuo kovo 31 dienos du kartus per savaitę keleivius skraidinsianti iš Vilniaus į Kutaisį Gruzijoje. Tuo tarpu sostinė Tbilisis iš Lietuvos tiesiogiai nepasiekiamas, tačiau į jį skraidina latviai iš Rygos.

Kalnai, jūra, 8 nacionaliniai parkai, krikščioniškas kraštas, Europos ir Azijos kryžkelė, iš 500 rūšių vynuogių spaudžiamas vynas – šitaip savo šalį pristatė G.Sigua.

Jis tikras, kad lietuviams turėtų būti įdomus ir Kaukazo kalnų kurortas Gudauris, ir prie Juodosios jūros įsikūrę Batumis, Kobuletis, Urekis, Anaklija.

Pasak G.Sigua, jo šalyje turistus traukia ir plaukimas kalnų upėmis, kanojomis, čia dažnai vyksta ir speleologai, ir alpinistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?