Geriau gyvena tik kas dešimta Lietuvos šeima

Lietuvių nuomone, šalies ekonomika atsigauna sparčiau nei jų šeimos ūkis: nuomonės, kad šalies ūkio padėtis pastaruoju metu pagerėjo, laikosi 15 proc. lietuvių, kai tą patį apie savo šeimos finansus galėtų pasakyti tik dešimtadalis apklaustųjų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2013, 12:33 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:21 AM

Didžioji gyventojų dalis tiek visos šalies, tiek savo šeimos ekonominę padėtį įvardijo kaip stabilią.

Naujienų agentūros ELTA užsakymu rugpjūčio 26-rugsėjo 4 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktos apklausos duomenimis, daugiau nei pusė (54 proc.) šalies gyventojų manė, kad per paskutinius du mėnesius ekonominė padėtis Lietuvoje nepasikeitė. Tą patį apie savo šeimos finansus galėjo pasakyti kiek daugiau – 60 proc. – apklaustųjų.

Pozityvius pokyčius šalies ekonomikoje pastebėjo 15 proc. apklausos respondentų. Tuo metu savo šeimos finansinę padėtį kaip pagerėjusią įvertino tik dešimtadalis – 10 proc. – suaugusių Lietuvos gyventojų.

Skeptikų dalis abiem atvejais buvo panaši ir sudarė po nepilną trečdalį visų apklaustųjų: manančiųjų, kad ekonominė šalies padėtis blogėjo, buvo 27 proc., apie savo šeimos ūkį tokios nuomonės laikėsi 28 proc. šalies gyventojų.

Nuomonės apie valstybės ir šeimos finansus neturėjo atitinkamai 4 ir 2 proc. respondentų.

Per paskutinį mėnesį šalies ekonominės padėties vertinimai pakito nežymiai – manančių, kad situacija blogėja, padaugėjo 4 procentiniais punktais. Tačiau lyginant su gyventojų atsakymais prieš metus, blogai vertinančių šalies ekonominę padėtį sumažėjo net 15 proc. (2012 metų rugpjūtį 42 proc. apklaustųjų ekonominę padėtį apibūdino kaip blogėjančią).

Geriau už kitus Lietuvos ekonominę padėtį vertino jaunimas iki 30 metų, respondentai su aukštuoju išsilavinimu, moksleiviai, studentai bei specialistai ir tarnautojai, žmonės, kurie savo šeimos finansinę padėtį apibūdina kaip gerą.

Kritiško požiūrio į šalies finansus dažniau laikėsi sulaukusieji 50-mečio, gyvenantys kaime ir mažiausias šeimos pajamas turintys asmenys, pensininkai ir darbininkai.

Neigiamai šalies ekonomiką buvo linkę vertinti ir dešiniųjų pažiūrų respondentai bei lenkų tautybės gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.