JAV iždo sekretorius: „Kongrese pakaktų balsų, kad būtų pakeltas valstybės skolos limitas“

JAV Kongreso Atstovų rūmuose

Pasak J.Lewo, tikimasi, kad „Kongreso daugumai bus suteikta galimybė balsuoti šiais klausimais“.<br>„Reuters” nuotr.
Pasak J.Lewo, tikimasi, kad „Kongreso daugumai bus suteikta galimybė balsuoti šiais klausimais“.<br>„Reuters” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 7, 2013, 9:48 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:23 AM

„Kongrese susidarytų dauguma, pasirengusi pasielgti teisingai: atnaujinti vyriausybės darbą ir užkirsti kelią mūsų ritimuisi į bedugnę“, - televizijos kompanijai CBS pareiškė šalies iždo sekretorius, atsakydamas į klausimus apie normalaus federalinių departamentų ir žinybų darbo atnaujinimo perspektyvas ir apie galimybes išvengti finansinių įsipareigojimų nevykdymo.

Pasak J.Lewo, tikimasi, kad „Kongreso daugumai bus suteikta galimybė balsuoti šiais klausimais“. Tuo tarpu Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas Johnas Boehneris tą pačią dieną tvirtino, kad Atstovų Rūmuose nesurenkama balsų dauguma, kuri leistų pritarti įstatymui dėl valstybės skolos limito didinimo ir rezoliucijai dėl vyriausybės veiklos finansavimo

„Kodėl neiškėlus šio klausimo balsavimui ir nesuteikus Kongresui šanso“, - sakė J.Lewas. JAV valstybės skolos limitas, 16,7 trln. dolerių, buvo pasiektas dar gegužę. Nuo tada Iždo departamentas naudoja visas įmanomas priemones, kad išvengtų nemokumo.

Sunkius debatus dėl valstybės skolos limito didinimo apsunkina ir tai, kad 2014 finansiniai metai JAV nuo spalio 1 dienos prasidėjo be priimto federalinio biudžeto. JAV atstovų rūmams ir Senatui niekaip nepavyksta pritarti ir bendrajai rezoliucijai, būtinai tam, kad būtų tęsiami asignavimai vyriausybės darbui.

Todėl federaliniai departamentai ir žinybos buvo priverstos nutraukti normalų darbą. Nemokamų atostogų buvo paleista apie 800 tūkst. iš 2,1 mln. valstybės tarnautojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.