Geriausi darbdaviai Lietuvoje vadovauja draudimo bendrovei ir bankui

Antradienį „Pirklių klube“ Vilniuje paskelbti geriausi 2013 m. Lietuvos darbdaviai. Jais tapo „Lietuvos draudimo“ ir „Danske Bank“ generaliniai direktoriai Kęstutis Šerpytis ir Gintaras Galvanauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Savickas

Oct 8, 2013, 7:22 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:44 AM

Geriausiu darbdaviu įvardinta ir sveikatos priežiūra užsiimanti įmonė „Roche“, šį apdovanojimą atsiėmė jai atstovaujanti Eva Berdigane.

Laimėtojai buvo atrinkti remiantis pasaulinės kompanijos „AON Hewit“ „Best Employers“ tyrimo rezultatais Baltijos šalyse. Juos pristatė „OVC Consulting“ Įsitraukimo tyrimų vadovė Almanta Jakštaitė Vinkuvienė.

Ji sakė, kad Lietuvoje net keturios iš penkių įmonių vykdo savo darbuotojų apklausas, pusė jų domisi ir darbuotojų įsitraukimu į įmonės veiklą. Visgi šių apklausų rezultatais pasinaudoja nedaugelis.

„Mūsų tyrimas atskleidžia, kaip įmonės gali pasiekti konkurencinio pranašumo savo žmonių dėka“, – sakė A.Jakštaitė Vinkuvienė.

Jos teigimu, kiekviena įmonė turi pradėti nuo darbuotojų pasitenkinimo, tada juos įpareigoti, taip jie įsitraukia kol galų gale pasiekia rezultatų.

Taip pat įmonėms siekiančioms gerų rezultatų svarbu turėti patikimus lyderius, aukštą veiklos standartų kultūrą, patrauklius darbdavius ir stabilų žmogiškąjį kapitalą.

Renginyje dalyvavęs Ūkio ministras Evaldas Gustas pastebėjo, kad kai darbuotojai ir darbdaviai tarpusavyje sutaria ir nuolat kalbasi apie problemas nelieka ir kalbų apie visokius darbo santykių liberalizavimus.

Tyrimas taip pat atskleidė, jog didžioji dauguma Lietuvos įmonių stipriai atsilieka nuo geriausių darbdavių. Sunkiausiai sekasi pildyti darbuotojams duotus pažadus.

***

Šiemet antrą kartą geriausio darbdavio apdovanojimą pelnęs „Lietuvos draudimo“ vadovas K.Šerpytis sutiko atsakyti į kelis lrytas.lt klausimus:

– „Lietuvos draudimas“ yra vienintelė įmonė, kurioje esate dirbęs. Galbūt todėl taip stengiatės ją padaryti tokia mylima kitiems jos darbuotojams?

– Nemanau, kad būti geriausiu darbdaviu yra kažkas linksmo. Svarbiausias dalykas, kuriuo rūpinuosi yra mūsų rezultatai, o būnant geriausiu darbdaviu galima pritraukti geriausius žmones. Su jais pasiekiami geri rezultatai.

Tačiau aš taip pat tiesiog noriu, kad žmonės jaustųsi gerai, į darbą eitų su šypsena. Pats geriausio darbdavio apdovanojimas nėra priežastis, kodėl to siekiu.

– Šiemet taip pat buvo išrinkta metų vadovu. Taip išeina – jei geras darbdavys, tada ir darbuotojai laimingi?

– Vienareikšmiškai. Aišku, metų darbdavio įvertinimas man yra brangesnis, nes jį paskyrė mano darbuotojai, bet abu apdovanojimai yra susiję.

Pastebėsiu, kad „Metų CEO“ yra paskiriamas pagal kitus kriterijus. Pagal grąžą akcininkams, pagal socialinės atsakomybės lygį. Tačiau šie dalykai ateina tik tada, kai turi gerus žmones, kai jie yra įsitraukę, kai net ir paties žemiausio rango darbuotojams nereikia baksnoti pirštu ką daryti, o jie patys žino.

– Tai į savo darbuotojus žiūrite kaip į partnerius, ar tam tikra hierarchija vis dėlto išlieka?

– Hierarchija privalo išlikti, nes darbo santykiai turi tam tikrą savo teisinę formą. Joks kolektyvas ar organizmas negali išgyventi be vadovo, tą labai gerai žinau, nes jeigu kuriame nors iš mano filialų išeina viršininkas, tada pačiu svarbiausiu uždaviniu būna – kuo greičiau surasti, kas jį gali pakeisti.

Sekite verslo naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.