J.Milius kviečia susitikti G.Oniščenką, šis nori kalbėti su pienininkais

Lietuvos žemės ūkio atašė Rusijos federalinės priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovui taip pat perdavė oficialų kvietimą susitikti su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriumi J.Miliumi aptarti susidariusią situaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 8, 2013, 3:27 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:02 AM

Maisto ir veterinarijos tarnybos rašte prašoma pateikti detalią informaciją, pagrindžiančią „Rospotrebnadzor“ nustatytus lietuviškų pieno produktų saugos, kokybės ar ženklinimo neatitikimus.

Ši informacija leistų Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai išanalizuoti padėtį ir imtis būtinų priemonių trūkumams pašalinti.

Lietuvos žemės ūkio atašė Rusijos federalinės priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovui taip pat perdavė oficialų kvietimą susitikti su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriumi J.Miliumi aptarti susidariusią situaciją.

Tuo metu Lietuvoje pagamintų pieno produktų eksportą į Rusiją uždraudęs vartotojų teisių tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovas G.Oniščenka pareiškė, kad jis norėtų tiesiogiai kalbėti su Lietuvos pieno perdirbėjais. Lietuvos kontroliuojančių institucijų, kurių jis tiesiogiai neįvardijo, atstovų komentarus ir retoriką G.Oniščenka prilygino psichopatijai ir isterijai.

G.Oniščenkos teigimu, Lietuvos pieno produktų importas buvo sustabdytas, tik sukaupus kritinį kiekį įrodymų. Kalbėdamas apie įrodymus, jis teigė, kad, be kita ko, lietuviškose plėšomose sūrio lazdelėse buvo rasta žarnyno bakterijų.

Anksčiau „Rospotrebnadzor“ skelbė, kad pretenzijų turi „Žemaitijos pieno“ įmonės „Šilutės Rambynas“ gaminamoms sūrio lazdelėms.

„Kol kas dar nežengtas net elementarus žingsnis į priekį. Sėskime ir išsiaiškinkime. Girdime kažkokius psichopatijos lygio pareiškimus, kažkas praktikuojasi literatūros mene, reikšdami patosinius pareiškimus. Be to, tai daro tie žmonės, kurie, mano nuomone, turėtų kontroliuoti kokybę. Todėl ši isterija, bejėgiškumas, kurį demonstruoja tiek politinės, tiek vykdomosios šios jaunos valstybės valdžios institucijos, mus nuteikia tam, kad sakome: prisimindami patirtį mūsų buvusių tėvynainių, tarp jų ir lietuvių, geriau sėskime su perdirbėjais ir išsiaiškinkime“, - interviu Rusijos televizijos kanalui „Rossija 24“ pirmadienį sakė G.Oniščenka.

Jis pareiškė norą, kad pokalbiai vyktų be tarpininkų. O kiti, anot G.Oniščenkos, tegu toliau grasina Pasaulio prekybos organizacija (PPO).

„Mums tinka visoks bendravimo formatas. Galime iš karto bendrauti dalykiškai ir tai gali suteikti mums galimybę suprasti, kas vyksta ir susitarti dėl tų papildomų sąlygų, kurios mus tenkintų. Arba galime elgtis formaliai - PPO, teismai. Esame ir tam pasirengę, bet tai truktų keletą metų“, - tvirtino G.Oniščenka.

Kartu jis teigė norintis nuraminti Rusijos vartotojus, kadangi lietuviškų pieno produktų rinkoje yra nedaug.

„Tai statistinės paklaidos lygio kiekis - apie 1 procentas pieno, kuris suvartojamas Rusijoje. Jeigu jiems Rusija yra svarbi rinka, tegu ją brangina“, - sakė „Rospatrebnadzor“ vadovas.

G.Oniščenka žada, kad Rusijos inspektoriai tikrins kiekvieną lietuviškų pieno produktų, kurie jau yra Rusijos parduotuvių lentynose, partiją.

Rusijos muitinės departamentas pirmadienį gavo G.Oniščenkos nurodymą pristabdyti Lietuvos pieno perdirbėjų gaminių importą ir ėmė nebepraleisti šią produkciją gabenančių vilkikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.